Mesajul zilei

16/02/2021 - NU-ȚI FĂ DE LUCRU CU FEMEIA ADULTERĂ!

Casa ei este drumul spre Locuinţa morţilor, drumul care pogoară spre locaşurile morţii.

Proverbele 7.27

Omul care nu-și respectă legământul conjugal este de temut din toate punctele de vedere. Femeia descrisă de scriitorul sfânt în capitolul 7 al Proverbelor trebuie să fie evitată cu orice preț, căci cei ce le ascultă se vor murdări și, până la urmă, nu vor moșteni viața cea veșnică (1 Corinteni 6.9,10). Astfel, cei ce nu au judecată și nu respectă Cuvântul lui Dumnezeu se vor afla printre cei ce vor ajunge în pierzanie.

Tot ceea ce femeia adulteră are și ar putea fi considerat drept bun nu este decât înșelăciune, fiindcă ea slujește iadului pentru a-i abate pe oameni pe calea cea rea. Ea nu are dragoste, compasiune și nici solidaritate, iar dorința sa este de a îndeplini porunca demonului ce o stăpânește. Pentru asta, este în stare de a face tot ceea ce vrăjmașul îi cere ; astfel, cel mai bun lucru este de a sta departe de cărările ei, fiindcă sunt pline de capcane.

În sufletul femeii adultere, există numai căi ce duc în împărăția iadului. Ea nu are nimic bun, în afară de farmece ce încântă și înșeală pe cei ce se depărtează de cărările sfinte. Așadar, dacă îți dă un sfat, să nu-l primești. Părerile ei sunt toate neadevărate și, chiar de par nevinovate, slujesc numai înșelăciunii. Dacă îți spune că hainele îți stau bine, de exemplu, acestea nu vor trebui purtate niciodată.

Cine urmează sfaturile acestei femei păcătoase, va ajunge fără îndoială în cele mai groaznice lăcașuri ale morții. Aceasta este din cauză că este sfătuită de duhul plăcerilor trupești pentru a ispiti pe cei ce îi dau atenție. Limba ei este atât de mieroasă încât este în stare de a corupe și pe omul cel mai nevinovat, având șiretenia lui Satana pentru a amăgi inima celor neprevăzători cu patima ei nebună.

Singurul mod de a scăpa de lucrarea ei nefastă este de a umbla în duhul sfânt și, când îți apare în cale, să te duci pe partea cealaltă. Niciodată să nu dai atenție farmecelor ei, căci, de asta se va întâmpla, vei fi cucerit printr-o singură privire. Când îmbrățișarea ei este inevitabilă, fugi de îndată, fiindcă este mai bine așa decât să fii prins de puterea ei de convingere. Mai mult de atât, nu fi de acord cu nicio propunere de-a ei, cu nici un sfat sau prietenie.

Este clar că femeia adulteră nu este doar o persoană de sex feminin, ci simbolizează ceea ce este mai rău în cunoaștere, religie și credință. Totul în ea este produsul celui rău și, cum îi este credincioasă, este fără milă în a scorni tot felul de șiretlicuri și lucruri ascunse. Astfel, Domnul este Cel ce a poruncit scriitorului Proverbelor să vorbească despre ea; de aceea, alarma este adevărată și trebuie urmată întru totul (2 Petru 1.21).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!