Mesajul zilei

18/02/2021 - SFATURI CĂTRE ROBI

Robilor, ascultaţi în toate lucrurile pe stăpânii voştri pământeşti; nu numai când sunteţi sub ochii lor, ca cei ce caută să placă oamenilor, ci cu curăţie de inimă, ca unii care vă temeţi de Domnul.

Coloseni 3.22

Apostolul Pavel s-a folosit de exemple de purtări din vremea sa pentru a da sfaturi prețioase poporului lui Dumnezeu. Asta era una dintre metodele folosite de Isus pentru a ne călăuzi cu privire la lucrurile veșnice. Relația cea dreaptă este: Dumnezeu este Domnul, iar noi suntem robii. În următoarele trei versete, autorul textului ne dă niște sfaturi ce vor face din toți robii – cei ai stăpânilor pământești, cât și cei ai Celui Atotputernic – slujitori care să fie pe placul Domnului din toate punctele de vedere.

Robii ar trebui să asculte pe stăpânii lor în toate lucrurile, iar această poruncă se referă și la noi, cei ce ne consideram robi ai lui Dumnezeu. Așadar, toate acțiunile și dorințele noastre trebuie să fie plăcute Domnului. Porunca ce ne va fi dată va trebui să fie îndeplinită din toată inima; astfel, munca noastră va fi primită și, în consecință, răsplătită. Ceea ce trebuie să ne străduim să obținem este încuviințarea Aceluia care este credincios, drept și desăvârșit.

Asemenea oameni ar trebui să nu slujească potrivit aparențelor; până la urmă, când inima nu are nimic de ascuns, sfințenia sălășluiește în omul ce o are. Ai grijă ca sufletul să nu-ți devină locul gândurilor rele și necurate. Este bine să amintim că din prisosul inimii vorbeşte gura (Luca 6.45). Dumnezeu se uită la duhul nostru care, potrivit Cuvântului, este candela Sa (Psalmi 119.105). Sfințenia nu sălășluiește acolo unde există înșelăciune.

Cei ce slujesc lui Dumnezeu vor să-L bucure pe El, și nu pe om. Cine încetează de a transmite mesajul sfânt pentru a nu jigni pe cineva va putea fi considerat răspunzător de rătăcirea sa veșnică. Mai mult de atât, robul trebuie să fie pe placul Domnului și în ceea ce privește hainele pe care le poartă ; dacă hainele ce acoperă sufletul omului sunt murdare, comuniunea va fi întreruptă. Dar, de ce oare să nesocotim sfințenia, căci, de facem asta, ne vom uni cu diavolul.

Sfatul lui Pavel a fost ca să facem totul din inimă, ca unii ce ne temem de Domnul, și nu ca cei ce caută să placă oamenilor; astfel, vor fi de neatins. Luptă pentru ca să nu ai nimic în comun cu vrăjmașul, căci, de asta se va întâmpla, osândirea nu va putea fi oprită. Așadar, analizează-te acum, fiindcă de ai vreo minciună tăinuită în inimă, un lucru pe care crezi că nu-l poți mărturisi, atunci nu vei fi păzit și ocrotit de Cel Preaînalt. Închide ușa diavolului.

În sfârșit, apostolul spune că robii adevărați trebuie să fie conștienți că va exista răsplata moștenirii. Aceasta înseamnă că orice unealtă făurită de diavol împotriva lor va da greș (Isaia 54.17). Mai mult de atât, ei vor condamna orice limbă care se va ridica să îi judece. Ceea ce este cel mai important în supunerea noastră față de Dumnezeu este să fim găsiți credincioși potrivit limitelor stabilite de Domnul pentru a fi stăpân atât celor vii, cât și celor morți (Romani 14.9).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!