Mesajul zilei

19/02/2021 - IA SEAMA LA ACEST LUCRU

Nu te teme nici de spaimă năpraznică, nici de o năvălire din partea celor răi, căci Domnul va fi nădejdea ta şi El îţi va păzi piciorul de cădere.

Proverbele 3.25,26

Dumnezeu nu poate păzi pe cel ce nu-I păzește Cuvântul. Acest sfat, ce se află la baza acestui studiu, nu a fost dat pentru a fi nesocotit. Cei se sunt înțelepți trebuie să ia seama la ceea ce Domnul le spune și să fie atenți pentru ca, atunci când vrăjmașul îi amenință cu vreo problemă, să poată rămâne puternici și neînduplecați. Nu există lucru care să nu bucure mai mult pe Dumnezeu decât să-Și vadă fiii păzindu-I Cuvântul.

Dacă la consult doctorul te sperie, spunându-ți că ești grav, poate că îți spune adevărul, dar tu trebuie să continui să umbli prin credința în Isus, și nu prin vedere (2 Corinteni 5.7). Astfel, lucrul cel mai sigur de făcut este de a lua diagnosticul și de a te duce înaintea lui Dumnezeu, crezând în ceea ce Cuvântul spune și, cu rugăciune puternică în Numele lui Isus, să ceri scoaterea acelui rău.

Diavolul știe să însceneze un cadru cât mai sumbru, ca și cum nu ar mai exista nicio scăpare pentru fiii lui Dumnezeu; astfel, cum mulți sfârșesc prin a crede în vrăjmaș, nesocotind ceea ce Domnul spune în Scripturi, va reuși să facă astfel încât să i se îndeplinească minciunile și să se strecoare în viața robului Celui Preaînalt. Fii tare față de orice veste proastă, căci ai Cuvântul la îndemână, care este veșnic și de neschimbat, și prin care Cel Atotputernic garantează că pașii îți vor fi liberi.

Fără îndoială, poporul lui Dumnezeu a trecut prin multă suferință din cauza reacțiilor nefaste la o veste proastă. Așa cum Evanghelia – Buna-Vestire a Împărăției Cerurilor – face bine, vestirea cea proastă din iad cauzează un rău foarte mare. Dacă nu te îngrijești și vei crede în vestea cea neadevărată a celui rău, vei avea de suferit o pagubă imensă. Nu uita că pașii îți vor fi păziți și nu vor cădea în robie.

Frica îți poate fi năprasnică, dar pentru cel ce este întărit prin făgăduințele sfinte aceasta nu înseamnă nimic. Chiar dacă totul arată că problema ta este gravă, dacă vei avea încredere în ceea ce spune Domnul, determinând răsturnarea situației și crezând în faptul că asta se va înfăptui, împiedicând ca îndoiala să-ți cuprindă inima și mărturisindu-te lui Dumnezeu, tot ceea ce vei cere se va realiza (Marcu 11.23).

Năvălirea celor răi este ca o furtună violentă. Însă, pentru cel ce se află la bun adăpost, învolburarea ei nu îl va atinge. Pune-te sub adăpostul lui Dumnezeu, care-ți este Scut; astfel, nu vei suferi nicio pagubă (Psalmi 46). După furtună, cerul se va însenina. Fii, așadar, tare și puternic, gata de a sta de veghe pentru a nu lăsa ca demonul să te călăuzească; astfel, Domnul îți va întări ceea ce ți-a spus.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă întărească!