Mesajul zilei

20/02/2021 - UȘA TREBUIE DESCHISĂ DE ÎNDATĂ

Şi să fiţi ca nişte oameni care aşteaptă pe stăpânul lor să se întoarcă de la nuntă, ca să-i deschidă îndată, când va veni şi va bate la uşă.

Luca 12.36

Biblia vorbește mult despre ușă. Versetul de azi este despre ușa inimii tale, intrarea pe care Isus o folosește pentru a veni la tine. Dacă Îl vei lăsa să intre, El îți va arăta ceea ce este greșit în viața ta și ceea ce trebuie să faci pentru a nu îngădui vrăjmașului să te atace, ci să faci posibil ca harul sfânt să lucreze prin tine pentru binele tău. Domnul are planuri minunate pentru tine în această lume.

Taina revelată în acest verset este că trebuie să aștepți mereu pe Domnul. Nu te lăsa amăgit de lucrurile cărnii, căci te vor face să cazi într-un somn adânc și, când te vei aștepta mai puțin, prilejul de a primi pe Creatorul Cerurilor și Pământului va trece neobservat. Poporul lui Israel nu a înțeles momentul venirii Sale și, astfel, a pierdut multe prilejuri care ar fi putut să-l facă fericit.

Să stai în așteptarea Lui, căci, întorcându-Se de la lucrările Sale, El vrea să intre în casa ta. Prilejul de a-L primi nu poate fi irosit niciodată. Cu El în casă, poți să vorbești despre tot ce dorești; Îi poți povesti despre luptele tale, despre slăbiciunile tale, despre succesul tău și poți primi sfatul cel mai înțelept pentru a lua hotărârea cea mai bună pentru fiecare situație. Comuniunea cu Domnul trebuie căutată cu orice preț.

Nu sta la îndoială, căci El bate mereu la ușă (Apocalipsa 3.20). Așteaptă-I atingerea, care poate fi ușoară și numai tu o poți simți. Vei ști că El este cel ce bate, căci nu este un Dumnezeu al neorânduielii (1 Corinteni 14.33). Vrăjmașul nu reușește să imite semnalul Domnului, chiar dacă se străduie mult, căci nu are harul sfânt. Numai Isus știe modul drept de a ne atinge și, când o face, o bucurie nespusă ne cuprinde.

Este important să nu întârziem de a deschide ușa, căci El vine în momentul cel mai bun, iar să-I împiedici intrarea este prostia cea mai mare. Atingerea poate avea loc printr-un verset ce îți atrage atenția, prin auzirea propovăduirii Cuvântului sau mărturia cuiva, cât și prin cuvintele vreunui imn de slavă. În ciuda emoției, nu orice simțire este un semn că El este cel ce bate. Deschide ușa numai lui Isus.

El promite că va intra și va lua cina cu tine (Apocalipsa 3.20); așadar, de ce oare mai ai nevoie? Primind hrana potrivită, vei avea rezolvarea problemei, vindecarea răului și iertarea păcatului. El nu va veni niciodată la tine fără să-ți dea un dar care să te ajute mult. Simțind că El îți bate la ușă, deschide-o și, lăsând ca bucuria să-ți cuprindă inima, cere și asumă-ți ceea ce El îți dă. Bucuria trebuie să-ți fie deplină.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă întărească!