Mesajul zilei

23/02/2021 - MARE GRIJĂ DUPĂ SUCCESE IMPORTANTE

Satana s-a sculat împotriva lui Israel şi a aţâţat pe David să facă numărătoarea lui Israel.

1 Cronici 21.1

Israeliții, sub conducerea lui David, au reușit mari victorii; nenumărate împărății au fost biruite de fiul lui Ieseu și oștirea sa. Astfel, faima lui s-a răspândit mult. Popoarele care se avântau în luptă împotriva lui erau biruite și se supuneau Împărăției Israelului. Este bine să fii biruitor, însă smerenia trebuie să fie caracteristica fiilor lui Dumnezeu în toate lucrurile și în orice veac.

Victoria ne umple de bucurie și ne face să ne simțim puternici. Însă, dacă victoriosul nu are un caracter puternic, este în stare să creadă că biruința se datorează forței sale, ceea ce arată că mândria ce merge înaintea distrugerii ți-a pătruns în inimă (Proverbele 16.18). Asta s-a întâmplat veacuri de-a rândul cu mulți robi ai Domnului. Acest fel de duh este una dintre armele iadului pentru a împiedica pe vitejii lui Dumnezeu să iasă biruitori. Stai de veghe pentru ca să nu păcătuiești cu bună știință (Psalmi 19.13).

Contează câtuși de puțin ceea ce ni se întâmplă. Fie că sunt vremuri bune, fie că sunt rele, important este să ne aflăm în comuniune cu Cel Preaînalt. Fără asta, robul lui Dumnezeu va cădea în ispită. Pe de o parte, se află Domnul ce a adus victoria, dar nu este recunoscut, iar pe de altă parte, se află diavolul care știe că, de face ca biruitorul să se mândrească, îl va scoate din mâinile lui Dumnezeu și-l va pune în ghearele sale.

David nu și-a dat seama că dorința lui nu era cuviincioasă. Nu știm ce s-a petrecut în sinea lui când a hotărât să facă numărotarea lui Israel. Vroia oare să se lupte împotriva imperiului asirian sau egiptean și, astfel, să facă din împărăția sa cea mai mare putere de pe Pământ? Asta ar fi putut fi făcut, dacă dorința ar fi fost a Domnului. Aceeași ispită a apărut multor creștini dar, din nefericire, mulți au căzut în ea.

Pune ceea ce-ți vine în inimă în slujba Domnului. În fine, chiar dacă ești convins că acest lucru este de la Dumnezeu, așteaptă ca să fie întărit de gura a doi sau trei martori. În plus, străduiește-te să fii smerit. Acest atribut trebuie să fie ca o cunună pe capul tău. Dacă Tatăl te folosește, El o face din îndurare. Dacă El te-a pus la conducere, fii slujitorul tuturor (Marcu 9.35b). Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită este sfatul lui Isus (Marcu 14.38a).

Niciodată să nu nesocotești pe Cel Preaînalt; dacă o faci, vei fi căzut în ispită, iar prețul de plătit pentru asta va fi mare. Chiar dacă reușești una sau mai multe victorii fără ajurorul sfânt, crede, căci altfel, diavolul se va mânia de reușitele tale și te va ataca. Nu există nimic mai bun decât să te afli sub ocrotirea lui Dumnezeu (Psalmi 46).

Vrăjmașul nu reușește să se atingă de un om biruitor, când Dumnezeu îi este ajutorul. Mai mult de atât, Domnul este alături de cel ce Îi slujește, în tot ceea ce privește viața alor Săi. El a făgăduit că până şi perii din cap ne sunt toţi număraţi și nimic nu ni se va întâmpla fără știrea Sa (Matei 10.29,30). Cu smerenie, fii mereu rob al Domnului.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!