Mesajul zilei

25/02/2021 - ÎNDREAPTĂ-ȚI CĂILE

Când sunt plăcute Domnului căile cuiva, îi face prieteni chiar şi pe vrăjmaşii lui.

Proverbele 16.7

Singurul mod de a-ți îndrepta căile este de a-ți asuma ceea ce Domnul spune prin Cuvântul Său. Cel mai bine este ca El să nu înceteze niciodată de a ne vorbi. Poți să asculți un propovăduitor care nu a mers niciodată la școală, dar dacă trăiește înaintea lui Dumnezeu, fiind atent la ceea ce spune, fără a lua în seamă greșelile gramaticale, vei reuși să auzi glasul sfânt cum îți călăuzește viața. Din gura celui ce slujește lui Dumnezeu va ieși mereu mesajul din Ceruri.

Pierde mult cel ce nu citește zilnic sfântul Cuvânt. Este de necrezut cum divolul a reușit să orbească pe mulți creștini pentru ca să nu-și facă timp și nici să aibă plăcerea de a citi Cartea Sfântă. Din această cauză, vor pierde sfaturile pe care Tatăl le poate da pentru a putea umbla pe căile ce Îi sunt pe plac. Cum Domnul este dragoste, văzându-ne umblând pe căile binelui, El ne răsplătește cu lucrările Sale minunate.

Mai mult de atât, trăind potrivit legilor propovăduite de Domnul, noi Îi vom fi desfătarea. Astfel, și cele mai tăinuite dorințe ale inimii ne vor fi împlinite (Psalmi 37.4). Dacă ești pe placul lui Dumnezeu, vei fi răsplătit cu siguranță. De fiecare dată când îți asumi ceea ce ai învățat prin Cuvântul sfânt, vei primi și mai multe din mâinile sfinte. Cel Preaînalt este bun cu cei ce Îl iubesc (1 Corinteni 2.9).

Nu ai nicio vină dacă Domnul nu te-a învățat. Dacă trăiești potrivit firii omului și nu ai timp pentru a te duce la biserică, pentru a învăța și a realiza ceea ce Dumnezeu a plănuit pentru viața ta, nu vei fi învățat despre ceea ce poți reuși cu Cel Atotputernic, iar asta va fi pe răspunderea ta. Când Tatăl îți face o revelație, chiar și mică, dar nu ți-o asumi, El nu-ți va vorbi despre lucruri mai mari, fiindcă nu le vei lua în seamă. Până la urmă, celor ce sunt credincioși în puține lucruri li se vor da multe lucruri (Mt 25.21).

Binecuvântarea este atât de mare pentru cei ce se lasă conduși de Cuvântul sfânt, încât Domnul face ca și proprii lor vrăjmași să le fie prieteni. Spunând asta, Dumnezeu ne învață că cea mai bună cale este cea pe care El ne-o pune înainte (Psalmi 119.105). De aceea, nu înceta de a te strădui și de a-ți asuma ceea ce îți este propovăduit. Nu fă ca izvorul inspirației să secătuiască, căci prin el vei fi învățat să cunoști Adevărul ce te va izbăvi cu desăvârșire.

Nu trebuie să ne aflăm în slujba niciunei religii, ci a Domnului. Făcând asta, ușile ne vor fi mereu deschise. Nu există lucrare mai binecuvântată, mai desăvârșită și mai mulțumitoare decât aceea de a face ceea ce ne este poruncit din Împărăția Cerurilor. Nu va exista nici măcar o secundă în care un fiu să-L cheme, iar Cel Atotputernic să nu-i vină de îndată în ajutor. Lui Dumnezeu Îi place de cei ce Îi slujesc cu bucurie și din toată inima.

Alt lucru important este de a ști că revelația Cuvântului îți vine în inimă pentru a te binecuvânta. Chiar dacă este și o mustrare, nu Îl disprețui. Ca un adevărat Tată, Domnul știe să-i cumințească pe cei pe care îi are drept fii. Așadar, să nu pierzi niciodată vreo lecție a Duhului Sfânt.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu viața voastră!