Mesajul zilei

28/02/2021 - FII CREDINCIOS AJUTORULUI TĂU

Dar Domnul Dumnezeu M-a ajutat, de aceea nu M-am ruşinat, de aceea Mi-am făcut faţa ca o cremene, ştiind că nu voi fi dat de ruşine.

Isaia 50.7

Ești binecuvântat mult când ești ajutat de Domnul, căci lucruri la care nici nu ai fi putut visa se vor înfăptui în viața ta. Pe de altă parte, în veșnicie, El ne va arăta că, prin lucrarea Sa, am fost scăpați de multe suferințe ce erau gata de a ni se întâmpla. Domnul nu îți cere prea multe, în afară de faptul de a-I primi și păzi poruncile (Ioan 14.21). Astfel, vei începe să faci parte dintre cei ce au Dragostea Sa.

Oamenii care nesocotesc sfatul sfânt și caută ajutor prin rugăciuni, post, stări de veghe și alte mijloace vor vedea că nu au procedat bine. Însă, cei ce caută pe Domnul în mod drept nu vor rămâne niciodată cu mâinile goale. El ne ajută prin credința ce vine prin atenția pe care o dăm Cuvântului Său. Când inima ni se umple de încrederea că o făgăduință ne aparține, este de ajuns să determinăm ca asta să se realizeze în viața noastră (Marcu 11.23).

Cei ce sunt ajutați de Cel Preaînalt nu vor fi făcuți de rușine niciodată. Ei vor fi păziți în zilele rele, când binele va fi șters de pe fața Pământului. Adevărul este că cel rău nu va reuși niciodată să-și ducă intențiile până la capăt împotriva celor ce trăiesc înaintea Domnului, străduindu-se să facă voia lui Dumnezeu, fiindcă Cel Preaînalt va dejuca toate capcanele iadului de a-I ataca robii. Cine își urmează credința ia hotărârea cea dreaptă.

Proorocul a spus că, din cauza încrederii ce i-a cuprins inima, chipul îi era hotărât și de neschimbat, ca și cum ar fi fost un pietroi. Fii atent pentru a nu lăsa pe diavol să-ți fure binecuvântarea (Apocalipsa 3.11). Simțind că ți s-a revelat Cuvântul, inima ți se va bucura și, atunci, trebuie să-ți determini binecuvântarea și să nu-ți schimbi hotărârea cu niciun preț. Hotărârea trebuie să fie definitivă față de ceea ce Dumnezeu îți spune, fără să te oprești din a o îndeplini în totalitate.

Este îndatorirea ta de a rămâne de neclintit față de ceea ce Domnul îți cere să faci. Revelația este o poruncă din Ceruri, ce nu va fi niciodată schimbată. Biblia ne avertizează asupra faptului de a ne schimba părerea, vorbind despre un prooroc ce nu a fost convins de ceea ce a auzit de la Dumnezeu și a fost omorât de un leu (1 Împăraților 13.25-26). Când am primit revelația sfântului Cuvânt, nu putem accepta niciun alt sfat al omului, oricine ar fi el. Cine va face altfel, va avea de plătit un preț mare.

Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd (Evrei 11.1). De îndată ce ai auzit pe Dumnezeu, nu te întoarce niciodată de la sfatul Său, și nici nu lua vreo hotărâre ce-ți cauzează prejudicii. Este pe placul Domnului numai cel ce este credincios și face și ceea ce El îi poruncește.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul cu voi!