Mesajul zilei

01/03/2021 - VIITORUL CELUI CE CREDE VA FI FRUMOS

Tot astfel, Domnul are milă de Sion şi mângâie toate dărâmăturile lui. El va face pustia lui ca un Rai şi pământul lui uscat ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi în mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă.

Isaia 51.3

Sionul reprezintă Biserica lui Isus, care este compusă din oameni care L-au primit drept Mântuitor și Domn și trăiesc potrivit Cuvântului. Mântuiților li s-a făgăduit că vor fi mângâiați și că problemele le vor fi rezolvate. Asta trebuie să fie motivul rugăciunilor tale. Așadar, de fiecare dată când te rogi, să fii încrezător și să ceri Domnului să te ajute ca făgăduința să ți se împlinească cu totul în viață.

Pentru Cel Preaînalt, nu există loc din viața ta de care El să nu Se îngrijească, să nu-l refacă din nou, să nu-i dea un sens ca Stăpân în toate cele. Ce fel de probleme ai? De sănătate, financiare, în viața de familie sau în căsătorie? Orice fel de probleme ai avea, nu te lăsa înșelat de amenințările vrăjmașului că nu vor putea fi rezolvate, ci începe să te rogi cu bucurie știind ceea ce Dumnezeu va face pentru tine.

Dacă ți-e sufletul gol și trăiești fără de speranță, nu îngădui vrăjamșului să ți-l umple cu teamă, mâhnire sau alte asemenea simțăminte rele. Dimpotrivă, bucură-te, căci Domnul a făgăduit ca acest loc fără de viață să se facă o grădină pe care El a creat-o pentru a pune acolo pe primul cuplu, grădina Raiului (Isaia 41.18). Niciodată să nu fii de acord să nu duci o asemenea viață, căci Dumnezeu vrea să trăiești în belșug (Ioan 10.10b).

Singurătatea, lipsa Domnului va fi suplinită și îndreptată așa cum a făcut cu grădina Lui. Putem observa că acum Cel Preaînalt nu vorbește despre Rai, care era desăvârșit, ci despre grădina sa proprie. Fiii lui Dumnezeu trebuie să înceteze de a fi religioși și să înceapă să fie împlinitorii Cuvântului (Iacob 1.22). Cine își cere drepturile în Hristos este singurul ce va trăi sub pavăza biruitoare a Celui Preaînalt.

Este hotărât că viața celui ce face parte din Biserica lui Hristos va fi o bucurie. Așadar, ar fi bine să te analizezi acum și să vezi dacă trăiești în acest mod. De ce să te complaci în rău dacă îți va fi mereu bine cu Isus? El a spus că a venit ca să ne aducă viața plină de belșug. Astfel, orice este mai puțin de atât este scornirea vrăjmașului. Când robul lui Dumnezeu își ocupă locul în Cuvânt, Dumnezeu îi împlinește făgăduințele Sale.

Planul Tatălui este ca mântuiții să trăiască împreună în înțelegere prin lucrări pline de har, auzind cântări duhovnicești tot timpul (Coloseni 3.16). Dacă în acest fel vrea El ca fiii Lui să trăiască, de ce oare să nu-I onorăm dorința ? Cine iubește pe Dumnezeu va fi iubit de El.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă motiveze pe toți să fiți și să rămâneți în carul Său de biruință!