Mesajul zilei

02/03/2021 - ÎNCEPUTUL CREDINȚEI TALE ÎN ISUS ESTE FOARTE PREȚIOS

Ce aţi auzit de la început, aceea să rămână în voi. Dacă rămâne în voi ce aţi auzit de la început, şi voi veţi rămâne în Fiul şi în Tatăl.

1 Ioan 2.24

Începutul drumului nostru în Hristos nu a avut loc din întâmplare. Dumnezeu a prevăzut un plan pentru ca fiecare dintre noi să-I înțeleagă Cuvântul și să hotărască liber să creadă în Isus. Astfel, mântuirea noastră a meritat toată osteneala, căci nu am fost cumpărați în mod necinstit. Domnul ne-a făcut să trecem prin poarta cea strâmtă și pe calea cea îngustă. Cu toate acestea, mulți au fost cei ce nu au reușit să cunoască nașterea cea nouă (Matei 7.13,14).

În versetul citat la începutul studiului nostru, Cel Preaînalt vorbește despre ceea ce am auzit la începutul cunoașterii Sale, spunând că trebuie să facem astfel încât ceea ce El ne-a spus atunci să rămână în noi. Asta înseamnă că ceea ce am auzit nu a fost orice lucru, ci chintesența a ceea ce El vrea să facă prin noi. De aceea, am fost atrași de prezența Lui. Cine își pierde credința care a făcut posibil să iubești pe Isus va avea pe vecie mari pagube.

Credința pe care am primit-o la șase ani, când am auzit pentru prima dată vestirea Evangheliei, este aceeași cu cea de azi. Ea mi-a fost apoi întărită și, astfel, pot birui toate luptele cu care mă confrunt în prezent. Dacă aș fi pierdut ceea ce am învățat în acele dintâi zile și mai pe urmă, nu aș fi atât de hotărât ca acum. Așadar, nu nesocoti nimic din ceea ce ai învățat cu Isus în zilele de început.

Putem fi siguri de importanța de a rămâne în ceea ce Dumnezeu ne-a spus, fiindcă tot ceea ce auzim de la El este propovăduit pentru creșterea noastră duhovnicească (Romani 15.4). Imaginează-ți ce nu ar fi de un copil care și-ar pierde tot sistemul imunologic primit din pântecele matern ? Nu ar avea nicio șnasă și ar muri imediat. Acele cuvinte de început au fost cele care ne-au dat credința și au făcut astfel încât să fim născuți din nou în Isus, Domnul nostru.

Cu acele revelații, am fost creați în Hristos, am început să facem parte din Trupul Său și, când procesul nașterii din nou a fost terminat, am devenit cetățeni ai Cerurilor și trimiși împuterniciți ai lui Isus (2 Corinteni 5.20). Astăzi, locul nostru înaintea Domnului este foarte prețios și grație acestuia nu numai că putem să ne opunem diavolului, care va fugi de la noi (Iacob 4.7), ci îi vom putea ajuta și pe alții care ne vor căuta. Astfel, vom rămâne în Isus și în Tatăl.

Cine nu își va aminti de principiile fundamentale ale legii lui Hristos și nu se va lăsa călăuzit de ceea ce este desăvârșit – pocăința de faptele moarte şi a credinţei în Dumnezeu, botezul și punerea mâinilor, învierea morților și judecata veșnică – nu va reuși să apuce calea ce duce la desăvârșire (Evrei 6.1-3). Începutul credinței tale în Isus este foarte prețios. Continuă să fii credincios Celui ce te-a chemat și te-a iubit.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă întărească și să fie cu voi!