Mesajul zilei

03/03/2021 - CEEA CE DUMNEZEU VREA CA TU SĂ ȘTII

Împărăţia Ta este o împărăţie veşnică şi stăpânirea Ta rămâne în picioare în toate veacurile. Domnul este bun faţă de toţi şi îndurările Lui se întind peste toate lucrările Lui.

Psalmi 145.13

Sunt multe lucruri despre Domnul și despre care El vrea să fim convinși; dintre ele, putem vorbi mai întâi despre faptul că El este credincios. Asta înseamnă că Tatăl nostru vrea ca omul să știe că în El nu se află nici un impediment pentru a face ceea ce este nevoie. Toate faptele relatate în Biblie și care au fost realizate de Cel Preaînalt în vechime sunt pentru a ne da credința de a cere ceea ce este necesar în zilele noastre.

Fiind credincios, Dumnezeu nu va înceta niciodată de a onora credința pe care ți-a dat-o și, pentru asta, este clar că tu trebuie să-I păzești Cuvântul. Așadar, crede că ți se va face în viață ceea ce simți la citirea, propovăduirea sau aprofundarea Scripturilor. Religioșii își petrec tot timpul citând Tatălui ceea ce spune Cuvântul Său, ca și cum El ar uita de acesta. Ceea ce trebuie să facem este de a crede în ceea ce El spune, și nu de a da atenție problemelor.

El păzește Legământul pe care L-a făcut cu noi prin moartea Fiului Său; asta trebuie să conteze mai mult decât orice. Dacă Dumnezeu a dat pe singurul Său Fiu pentru a muri în locul nostru, nu va realiza oare lucrul în care credem? Ori, dacă Cel Preaînalt nu întărește ceea ce credința îți spune că-ți aparține, ce va fi de El? Fii sigur că asta nu se va întâmpla niciodată cu Domnul, căci El ne asigură că va împlini noul Legământ cu desăvârșire.

Dumnezeu este îndurător. Asta a fost ceea ce L-a făcut să Se uite la noi și să plătească un preț atât de mare, pentru a ne izbăvi de păcat și de lucrurile firii omenești. Cel Preaînalt nu va înceta niciodată de a fi bun față de toți oamenii. Însă, tot ceea ce trebuie să facem este de a-I mulțumi pentru asta și, cu credința întărită, să cerem ca răul să iasă din viața noastră. Cine știe despre acest adevăr este izbăvit de îndată ce folosește Numele lui Isus și cere ca tot răul să fie dat afară.

Isus a fost foarte clar în Ioan 14.21, când a spus că Îl iubește numai pe cel care are și Îi păzește poruncile. Dacă stai rugându-te toată ziua, recitând Biblia Domnului, sperând că El va veni pentru a te vindeca, vei fi dezamăgit. Este nevoie să primești poruncile Sale și să I le păzești. Cerând ca vrăjmașul să-și ieie tot ce este a lui și să plece din viața ta, tu dovedești că iubești pe Dumnezeu.

Cel Atotputernic este credincios și îndeplinește tot ceea ce făgăduiește. Mai mult de atât, nu există nimic care să nu-L bucure mai mult decât să-Și vadă fiii crezând în ceea ce El spune. De ce să nu profiți chiar acum de asta și să pui afară ceea ce diavolul ți-a făcut ? Fă asta cu credință și crede că ordinul tău va fi onorat de puterile cerești. Acum este momentul ca să te izbăvești de răul ce te atacă. Fii, așadar, puternic și asumă-ți chiar acum locul în Hristos.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să vă motiveze să vă curățiți inimile, până la venirea Lui!