Mesajul zilei

05/03/2021 - LUCRU HOTĂRÂT

Domnul te va păzi de orice rău, îţi va păzi sufletul.

Psalmi 121.7

Creștinul nu are de ce să se preocupe înaintea vreunei asupriri sau violenței ce este tot mai mare pe străzile noastre, sau să-i fie frică de vreo boală de care suferă. Siguranța noastră este un lucru hotărât, căci Domnul a spus că ne va păzi de orice rău. Adevărul este că planurile vrăjmașului nu vor avea niciodată reușită față de cel ce slujește Celui Preaînalt.

Dumnezeul nostru este singurul Domn; El a făcut toate lucrurile și, de aceea, știe de puterea pe care acestea o au de a ne face bine sau rău. Când vrăjmașul va folosi ceva pentru a te atinge, Cel Atotputernic te asigură că acel lucru nu va fi cu reușită. Singurul lucru pe care trebuie să-l faci este de a crede în ceea ce El spune ; astfel, să nu-ți fie frică de vei fi atacat de armele mincinosului.

Cel Preaînalt este Ocrotitorul tuturor celor ce se încred în El; așadar, atâta timp cât te folosești de credință, diavolul nu te va putea atinge. Regele David, un om care a luat hotărârea de a-și pune încrederea în Domnul, a luat parte la nenumărate războaie, dar nu se știe de faptul de a-și fi pierdut vreodată un deget, un braț sau să fi fost rănit.

Atunci, care este motivul pentru care acest rob al Domnului să nu fi fost atins? El a fost cruțat datorită faptului de a fi crezut în ceea ce înțelegea la citirea sau auzirea Cuvântului Domnului. Pentru el, era adevărată făgăduința cum că o mie îi vor cădea alături și zece mii în dreapta sa, dar el nu va fi atins (Psalmi 91.7). Astfel, nu a dat niciodată înapoi în vreo bătălie. Contează câtuși de puțin ceea ce spune diavolul, căci nu este decât un mincinos fără putere pentru a-și îndeplini amenințarea (Ioan 8.44).

Versetul pe care-l studiem ne asigură că Domnul ne va păzi sufletul. Asta înseamnă că lucrul cel mai de preț pe care-l ai, viața, îți va fi păzit, și vei avea puterea de a te opune săgeților vrăjmașului. Dacă diavolul va reuși să-ți atingă sufletul, vei fi slab și, atunci, te va nimici cu totul. Cu sufletul ocrotit, îndeplinești condițiile de a birui în orice luptă.

Cine se încrede în Dumnezeu este ocrotit de atacurile iadului; însă, cei ce își slăbesc credința nu reușesc să se opună atacurilor celui rău. De aceea, este foarte important ca toți mântuiții să se afle în comuniune cu Dumnezeu, crezând în făgăduințele Sale și nemărturisind ceea ce pare a fi adevărat.

Numai Cuvântul lui Dumnezeu nu dă greș! El ne este trimis drept rezolvare a tuturor relelor, cu puterea de a vindeca bolile și de a ne scoate picioarele din uneltirile ce se ridică împotriva noastră. Fii de neclintit în credință pentru a nu fi niciodată înfrânt!

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!