Mesajul zilei

06/03/2021 - LUCRĂRILE SFINTE

Căci Domnul va fi nădejdea ta şi El îţi va păzi piciorul de cădere.

Proverbele 3.26

Fiii lui Dumnezeu se diferențiază de ceilalți oameni prin credința pe care o primesc. Aceștia sunt încrezători, bucuroși și nu se tem de amenințările pe care vrăjmașul le face. Cei ce nu trăiesc în prezența sfântă sunt la fel ca cei rătăciți, fiindcă, de îndată ce diavolul se năpustește asupra lor, se împrăștie și fug. A se ruga nu înseamnă că există întotdeauna teamă de Dumnezeu în inima celui ce vrea să fie binecuvântat.

Credința este pentru toți, dar nu lucrează în toți. Ea își poate îndeplini misiunea numai dacă omul se roagă cu determinare, crezând că se va face ceea ce este cerut. Oamenii care trăiesc îndoindu-se, căutând peste tot un alt ajutor, nu vor vedea puterea lui Dumnezeu lucrând în viața lor, chiar dacă fac uz de Numele lui Isus. Analizează-ți situația și oricât de grea ar părea să fie, rămâi de neclintit.

 

Dumnezeu ne este Nădejdea, iar cei ce cred în El știu că este imposibil ca vreo armă făurită împotriva lor să-i biruiască (Isaia 54.17a). Nu putem spune că suntem în Dumnezeu, că El trebuie să ne păzească și, de aceea, vom avea reușită dacă, la atacul răului, ne lăsăm pătrunși de frică și nu ne opunem la ceea ce diavolul este hotărât să facă în noi. Omul biruitor este cel ce își pune încrederea în Domnul.

Vrăjmașul poate plănui nimicirea creștinului credincios și să facă planul cel mai iscusit și complet în acest sens. Însă, când se va năpusti asupră-ți, va vedea că Cel Atotputernic este mai mare și, de aceea, lucrul pregătit de mintea sa bolnavă pentru a te atinge se va dovedi a fi cea mai mare prostie. Cel ce crede în Dumnezeu nu trebuie să se preocupe niciodată de minciunile celui rău; până la urmă, amenințările lui Satana nu se îndeplinesc în viața robului Domnului.

Nu există laț al celui rău care să reușească să te prindă sau să-ți lege picioarele pentru ca să nu te duci acolo unde Domnul te trimite. Numai creștinul are puterea de a lega și dezlega orice pe Pământ și de a vedea cum asta se adeverește în Cer prin lucrarea lui Dumnezeu în lumea duhovnicească (Matei 18.18). Participarea ta la lucrarea sfântă este foarte mare, puternică și de neînvins; așadar, este imperios să nu te uiți în urmă, pentru a nu face pe Domnul de rușine.

Oamenii care știu să folosească legile Fiului lui Dumnezeu nu vor cădea niciodată în ghearele diavolului. Acesta are obiceiul de a veni ca un miel, dar cei mântuiți văd imediat că este vorba de vicleșugul cel vechi cu lupul mascat. Așadar, orice te-ar necăji, cere-i să iasă în Numele lui Isus și, astfel, încetează de a da atenție problemelor scornite de vrăjmaș.

Trăiește cu convingerea că nici un rău nu te va ajunge și nicio urgie nu se va apropia de cortul tău (Psalmi 91.10). Ridică-te acum și cere să iasă afară orice te face să suferi. Cine este cu adevărat în Hristos este izbăvit de toate relele.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!