Mesajul zilei

08/03/2021 - ADEVĂRATUL PĂSTOR

Ascultaţi Cuvântul Domnului, neamuri, şi vestiţi-l în ostroave depărtate! Spuneţi: ‘Cel ce a risipit pe Israel îl va aduna şi-l va păzi cum îşi păzeşte păstorul turma.

Ieremia 31.10

Domnul Se compară cu omul care își lasă traiul liniștit de acasă pentru a se duce pe câmpuri cu turma de oi. Păstorul știe cât de important este de a sta mereu de veghe, căci oile sunt animale neajutorate, ce nu simt primejdia ce le pândește. Dar, oricine le-ar ataca, lupul, ursul sau leul, adevăratul Păstor nu va îngădui ca nicio bucățică din noi să ajungă în gura fiarelor.

Bucuria păstorului este de a-și vedea mieii crescând și prinzând putere. Pentru asta, el alege cel mai bun loc de pășunat. Niciodată să nu te împotrivești de a urma sfaturile sfinte, rătăcindu-te pe căile vieții. Dumnezeu știe ce este bine pentru noi și este conștient de provocările ce ne așteaptă de acum încolo; de aceea, El îngăduie să trecem prin anumite încercări. Dacă te afli într-o situație adversă, mulțumește Domnului pentru credința în El și învață lecția.

Văzându-Și Biserica crescând în credință, luând în stăpânire ceea ce i-a fost pregătit și întorcându-se cu bucurie pentru a da de veste că și demonii au fost înfrânți, Domnul Se veselește și, pentru cauza noastră, El vorbește cu Tatăl (Luca 10.17-21). De aceea, străduiește-te să fii mereu acolo unde El te duce, să îndeplinești misiunea pe care ai primit-o și, în același timp, să nu te lași amăgit de nicio ispită, căci nimic nu trebuie să te despartă de dragostea lui Dumnezeu.

El adună adevăratul Israel, ce este alcătuit din oameni de toate neamurile, semințiile și națiunile. Odată cu ridicarea turnului lui Babel, El i-a împrăștiat pe ai Săi pe tot pământul, fiecare cu limba lui diferită (Geneza 11.1-9). Acum, Domnul îi aduce aproape de El și le dă în același timp aceeași credință. Fii recunoscător, smerit și înțelept când te apropii de tot ceea ce Domnul îți dă.

Făcând parte din turma Domnului, trebuie să ne îndemnăm să mâncăm numai iarba cea bună ce ne-a fost dată nouă, să bem din apa limpede și să ascultăm de glasul păstorului. El știe unde se află primejdia și ceea ce trebuie să învățăm pentru a ne realiza în El. Nu nesocoti nici măcar unul dintre sfaturile Sale, chiar dacă ți se pare neimportant. Nu uita că omul ce disprețuiește Cuvântul Domnului va pieri.

Va sosi ziua în care vom fi strămutați din această pășune pe câmpiile veșniciei, unde nu va exista nicio lacrimă de dor pe fața noastră. Atunci, ne vom afla pe vecie alături de adevăratul Păstor, care ne va arăta cât de mare este Dumnezeul nostru. Ni se va arăta cât de curând ceea ce vom fi, ce vom avea și de ce ne vom bucura în veci de veci. Astfel, nu te lăsa amăgit de minciunile lui Satana, ci de Adevărul veșnic – Cuvântul lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!