Mesajul zilei

11/03/2021 - MÂNGÂIETORUL NOSTRU

Eu, Eu vă mângâi. Dar cine eşti tu, ca să te temi de omul cel muritor şi de fiul omului, care trece ca iarba.

Isaia 51.12

A primi mângâierea dumnezeiască înseamnă să fii izbăvit de orice durere, și nu numai. Mângâierea este mult mai cuprinzătoare decât ne putem închipui. Vindecarea bolilor și rezolvarea tuturor problemelor noastre, cât și iertarea păcatelor și puterea de a nu fi înrobiți de vrăjmaș sunt tot atâtea binecuvântări pe care Mângâietorul ni le oferă. Nu avem de ce să ne facem griji dacă lucrarea este pentru toți cei ce se tem de Cel Preaînalt.

Isaia a prorocit că Domnul este Acela care ne mângâie. Dar poate oare El să rămână fără putere în lucrul Său? Bineînțeles că nu! Atunci, de ce tot mai mulți oameni nu primesc mângâiere? Același lucru se întâmpla și în vremea lui Isus. El a fost trimis cu putere pentru a aduce rezolvare problemelor poporului Său, dar Israel a preferat să rămână cu religia. În Nazaret, Învățătorul nu a putut face multe minuni, din pricina necredinței norodului (Matei 13.57,58).

Dimpotrivă, cei ce credeau în Isus au văzut slava lui Dumnezeu făcând minuni. Același lucru se poate întâmpla și azi, însă, numai cine crede va vedea slava sfântă lucrând pentru sine. Nu este de ajuns să dorim, să cerem sau să căutăm, ci trebuie să facem singurul lucru care-L face pe Domnul să lucreze: să credem. Pentru cei ce îndeplinesc această condiție, Duhul Sfânt Își va realiza misiunea.

Nu avem de ce să ne fie teamă de om, care este muritor, fiindcă facem parte din Trupul lui Hristos. Dacă inamicul s-a năpustit asupra ta, ca izbucnirea unui strigăt, ce ia totul cu asalt, Duhul lui Dumnezeu Își ridică steagul și intră în luptă pentru a te proteja și a-ți da victoria. Orice mântuit are dreptul de a fi mângâiat, dar pentru asta este nevoie să urmeze pașii descriși în Scripturi.

Înainte de a Se întoarce în Ceruri, Isus a spus ucenicilor, care s-au înspăimântat la vestea că Mântuitorul se va duce înapoi la Casa părintească, că e mai bine pentru ei ca El să Se ducă, căci, astfel, va trimite pe Duhul Sfânt – celălalt Mângâietor (Ioan 16.7). Mângâierea poporului lui Dumnezeu nu s-ar mărgini la Persoana Lui, care, întrupat în om, era limitată la prezența Sa fizică.

Lucrarea Duhului Sfânt ca celălalt Mângâietor nu numai ne mângâie, cât și ne dă puterea de a mângâia pe alții ce trec prin aceleași probleme de care am fost izbăviți. Este necesar ca toți cei ce au fost izbăviți de Domnul să se ducă să izbăvească pe toți cei ce sunt asupriți de același atac diavolesc. Fiind mângâiat, primești autoritatea de a oferi mângâiere celor ce trec prin greutăți.

Așadar, nu fi lipsit de judecată necrezând în ceea ce Dumnezeu spune, căci El ne-a făcut mângâietorii celor ce sunt asupriți de același rău ce ne-a atins pe noi. Tu ești un trimis al Domnului pentru a realiza același lucru pe care El l-a făcut pentru tine.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!