Mesajul zilei

12/03/2021 - ORICE AMÂNUNT CONTEAZĂ

Dumnezeule, căile Tale sunt sfinte! Care Dumnezeu este mare ca Dumnezeul nostru?

Psalmi 77.13

Domnul umblă numai în templul Său și în sfințenie. El nu are cum să fie luat prin surprindere și, astfel, să profite în vreun fel de vreo purtare pripită pentru a ieși biruitor. Așa trebuie să se poarte oricine a fost chemat pentru a-I fi alături, pentru a face parte din Trupul lui Hristos, ieșind din întuneric și umblând în lumină. Asta trebuie să ne fie scop în viață. Ori, Dumnezeu nu va îngădui ca niciunul din robii Săi să apuce calea greșelii și să se necurățească.

Chiar dacă crezi că singura soluție este de a te îndepărta de prezența sfântă, să nu o faci pentru nimic în lume. Nu este cazul să te porți un pic diferit față de ceea ce este scris, chiar dacă ți se pare că ar fi vorba de o situație specială. Adevărul este că cine slujește Dumnezeului celui viu și sfânt nu se lasă influențat de ceva neașteptat, despre care Domnul nu ar avea cunoaștere. Înainte ca vrăjmașul să-și fi pus planul în acțiune, Dumnezeu pregătise deja scăparea alor Săi.

Calea lui Dumnezeu este desăvârșită, iar cel necurat nu o va apuca niciodată. Oamenii care Îi slujesc trebuie să fie pătrunși de sfințenie chiar și în momentele de ”pagubă”, când trebuie să fie gata de a-și da și cămașa de pe sine (Matei 5.40), de a merge două mile în loc de una (Matei 5.41), iar de sunt bătuți peste o falcă, să o întoarcă şi pe cealaltă (Luca 6.29). Sfaturile consemnate în Cartea Sfântă sunt cele mai bune pe care le-am putea primi. În acestea se regăsesc rostul și rezolvarea nevoilor noastre. Este mai bine să suferi un prejudiciu decât să primești vreun ajutor de la vrăjmaș.

Nu există niciun duh, nicio putere vrăjmașă, nicio țară și nicio căpetenie a întunericului în acest veac, niciun lăcaș al răului care să aibă capacitatea de a acționa în locurile cerești și de a înfrunta pe Domnul. Așadar, să nu fii niciodată de acord ca, într-o anumită situație, ceva să te facă să colaborezi cu cel nelegiuit, căci vei pierde marea răsplată ce ți-a fost pregătită și este gata de a-ți fi oferită.

Cel ce va avea hainele curate va fi ajutat la necaz. De aceea, nu te abate de la legea stabilită robilor, iar pentru asta, să nu minți cu niciun preț. Îngerii ce și-au părăsit lăcașurile au fost puși în temniță pe vecie. Cine refuză sau nesocotește Cuvântul va pieri. Dimpotrivă, cine este de neclintit nu va rămâne singur în cuptorul încins, în cușca leilor sau pe câmpul de luptă.

Fiii lui Dumnezeu au o apostolie dublă : sunt preoți, oricând și oriunde, pentru a sluji prin El Celui Preaînalt, cât și împărați pentru a acționa suveran în toate cele. Dacă vor rămâne credincioși, vor avea pe Domnul drept Dumnezeu. Însă mare grijă : un ”mic” amănunt poate face diferența. Lipsa sfințeniei poate fi neiertătoare: Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt (1 Petru 1.16).

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares


Rugăciune

Domnul fie cu voi!