Mesajul zilei

16/03/2021 - BINECUVÂNTAREA DE CARE NU TE BUCURI

Şi împăratul a zis lui Absalom: „Nu, fiule, nu vom veni toţi, ca să nu-ţi fie greu.” Absalom a stăruit de el, dar împăratul n-a vrut să se ducă şi l-a binecuvântat.

2 Samuel 13.25

Trecuseră doi ani de când o tragedie avusese loc în família împăratului David. Amnon, fiul său cu Ahinoam, Yzreelita, a violat-o pe Tamara, fiica împăratului de la Maakha, și sora lui Absalom. În tot acest răstimp, Absalom își plănuia răzbunarea. El nu a vorbit nici de rău, nici de bine pe fratele violator, dar avea în plan de a-l omorî.

A sosit, așadar, ziua în care Absalom a rugat pe împărat să-l lase să dea o petrecere. Intenția sa a fost de a ”spăla” onoarea familiei. Este interesant de amintit că David, deși fusese folosit de multe ori ca prooroc, nu a bănuit nimic din ceea ce Absalom plănuia. De fapt, proorocul Natan spusese împăratului că spada nu se va depărta niciodată de casa lui, din cauza răului făcut lui Urie.

Împăratul David nu numai că a luat de nevastă pe nevasta lui Urie – Bat-Șeba – ci, după ce a aflat că va rămâne însărcinată, a poruncit ca soțul ei să fie pus în linia din față a bătăliei ca să moară. Păcatul este unul dintre lucrurile cele mai primejdioase pe care cineva le poate face. Isus a spus că va fi vai de omul acela prin care vine prilejul de păcătuire (Matei 18.7). Învățătorul a spus că ar fi făcut mai bine să-și atârne o piatră de gât și să se arunce în mare.

Cine, de exemplu, a trădat trebuie să se izbăvească, fiiindcă vrăjmașul este nemilos în răzbunare. Cel ce are de gând să trădeze trebuie să ceară iertarea sfântă cât mai repede și să nu facă nicio nebunie. Cel mai rău lucru ce se poate întâmpla trădătorului în ziua Judecății, căci Cuvântul spune că bărbatul trădat nu se va uita la niciun preț de răscumpărare şi nu se va lăsa înduplecat nici chiar de cel mai mare dar (Proverbele 6.34,35). Rușinea trădătorului nu va fi niciodată ștearsă.

Împăratul nu a înțeles ce se afla în inima fiului său și s-a scuzat că nu se poate duce, pentru a nu-i fi prea greu. Faptul că Absalom l-a rugat pe tatăl său să se ducă ne arată că, atunci când există răutate în inimă, pentru a nu da de înțeles ce vrea să facă, omul se străduie cât poate pentru ca celălalt să nu bănuiască nimic. De aceea, trebuie mereu să asculți de Domnul.

Fără a înțelege ce se întâmplă, împăratul a binecuvântat pe Absalom, însă, binecuântarea nu a fost primită. Este bine să fii în Duh înaintea lui Dumnezeu, căci, față de o tragedie ce este pe cale de a se întâmpla, putem fi folosiți într-un asemenea mod încât planul diabolic să cadă de pământ. A fi sensibil față de ceea ce Duhul Domnului sfătuiește este o hotărâre bună.

Diavolul a făcut pe mulți oameni să facă lucruri smintite, și nu doar în relațiile conjugale. Astfel, sunt asociați care se fură între ei, angajatori ce își adjudecă ceea ce aparține angajatorului, judecători care se lasă mituiți și nu respectă judecata dreaptă etc. Cui îi este frică de Domnul nu trebuie să cadă în ispitele ce i se ivesc în cale.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!