Mesajul zilei

18/03/2021 - AI GRIJĂ DE FAȚA TA

Mi s-a supt faţa de întristare şi a îmbătrânit din pricina tuturor celor ce mă prigonesc

Psalmi 6.7

Una dintre primejdiile sufletului nostru este întristarea. Deși pare a fi ceva neînsemnat, aceasta are puterea de a ne depărta de Domnul. Odată îndepărtat de Izvorul vieții, vom lua calea tăierii, ca oaia cea bătrână. Fața îmbătrânită nu vede primejdia ce ne pândește și ne face să ne apropriem de vrăjmaș; astfel, începe să ne influențeze și să ne dicteze purtarea.

Întristarea ne sleiește puterea de a vedea clar planul sfânt, căci, vom fi precum orbii. Dorim să ne schimbăm, dar nimic nu se întâmplă. Greșim și ne recunoaștem greșeala, ne rugăm pentru schimbare, promitem că nu vom mai face ceea ce Dumnezeul nostru spune că este păcat. Însă, cu prima ocazie, ne băgăm din nou în coteața celui rău, făcând nelegiuiri.

Dacă lăsăm ca întristarea să ne pătrundă în inimă, vrăjmașii se vor apropia atât de repede de noi, încât nici nu vom avea timp să spunem nu. Astfel, ne vom simți cei mai mizerabili din lume, iar cum sufletul ne este stăpânit de acest sentiment rău, nu vom reuși să ne împotrivim ispitelor pe care diavolul ne face să le vedem. Ori, ceea ce trebuie să vedem este ceea ce Duhul Tău Sfânt ne arată.

Având tot felul de vrăjmași în jur, vederea nu ne este înnoită și, astfel, nu vom înțelege ceea ce se întâmplă zi de zi. Rezultatul este că nu vom reuși să vedem apropierea diavolului, nici lucrările sau vicleșugurile sale; mai mult de atât, nu vom vedea ceea ce Domnul ne arată. Trebuie să lăsăm deoparte înșelăciunile lui Satana, pentru ca să nu ne mai poticnim în drum.

Fiind născuți din nou, nu putem permite ca lucrurile specifice omului din vechime să ne stăpânească din nou. Când cineva îți face vreo plângere, iar sufletul ți se amărăște, nu te lăsa convins de minciunile vrăjmașului, ci roagă-te Domnului. Cu cât mai mult te apropii de Isus, cu atât mai mult Isus Se apropie de tine.

Scoate-ți întristarea din inimă și vei vedea cum fața ți se va schimba mereu. Nu asculta ceea ce vrăjmașul îți spune, și nici nu te lăsa influențat de planurile sale necurate și lucrurile rele pe care ți le arată, fiindcă tot ceea ce vine de la el sunt vorbe fără noimă. Pe de altă parte, încrede-te din toată inima Tatălui, căutându-I fața Lui și bucurându-te de dragostea Sa.

Cei ce umblă în Dumnezeu vor fi mereu onorați și cu reușită. Având inima curată, Cel Preaînalt Își va face în ea lăcaș și, astfel, întristarea, dezamăgirile și alte neîmpliniri nu-și vor mai găsi locul în tine. Cu Isus, viața îți va fi desăvârșită. Nu da prilej diavolului să te aibă pe mâna sa.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!