Mesajul zilei

20/03/2021 - SOARTA STRĂINILOR

Fiilor străinului li se moaie inima de mine şi ies tremurând din cetăţuile lor.

Psalmi 18.45

Forțele oculte ce se află în spatele atacurilor pe care le-ai suferit, oricât de puternice ar fi și gata de a te birui, se vor prăbuși în prăpastie, dacă li te vei opune în Numele Domnului. Domnul fiindu-ți sprijin, orice șansă a iadului de a te face de rușine și de a te birui este egală cu zero. Numai cei ce se încred în Dumnezeu vor obține succes în orice împrejurare.

Contează câtuși de puțin dacă vrăjmașul se străduie pentru a părea puternic, căci pedeaspsa lui este pregătită și nu va da greș. Este sigură și garantată căderea celor ce îți cauzează rele. Astfel, niciun fiu al lui Dumnezeu nu trebuie să se măsoare după amenințarea adversarului, ci după garanția pe care Cuvântul lui Dumnezeu i-o dă, și anume că nicio nenorocire nu-l va ajunge și nicio urgie nu se va apropia de cortul său (Psalmi 91.10).

Încrede-te în ceea ce Dumnezeu spune și vei obține rezultatul cel bun. Nu te lăsa amăgit de ceea ce se arată puternic, căci numai Cel Preaînalt este puternic și este de neînvins în orice bătălie. Cei ce cred în Domnul se aseamănă Lui și, de aceea, nu trebuie să îngăduie nici cel mai mic semn de frică în inimile lor. Astfel, vor vedea că ceea ce îi amenința nu era nimic mai mult decât o ispită.

Cetățuile celor nelegiuiți nu vor rezista niciunui atac al robilor lui Dumnezeu. Nu există niciun temei pentru cel ce umblă în nelegiuire, fiindcă numai Domnul este Temelia cea puternică. De aceea, cei ce se bazează pe El nu vor fi niciodată strămutați din locurile lor, căci vor fi mereu plini de bărbăție, neînfricați și încrezători. Ungerea ce va cădea asupra celor ce nu se depărtează de dragostea lui Dumnezeu este mai puternică decât toate forțele iadului la un loc.

Vrăjmașii în luptă împotriva fiilor lui Dumnezeu sunt asemuiți cu o femeie ce tremură de frică în bătălie (Isaia 19.16), fiindcă nu vor reuși niciodată să țină piept curajului pe care Domnul l-a dat celor ce Îi slujesc. Fiind născuți din nou în Hristos, ni s-a dat capacitatea de a înfrunta cele mai grele situații și să ieșim biruitori. Așadar, diavolul nu are cum să te slăbească, fiindcă Domnul te întărește zi de zi.

Chiar dacă nelegiuiții se roagă la Dumnezeu, numai cei ce practică neprihănirea vor fi auziți și, de aceea, vor fi singurii ce vor rămâne hotărâți pe poziții. Străinii se vor umple de frică pe măsură ce vor avansa în luptă. Astfel, nu te lăsa amenințat de cei ce sunt meniți pierzaniei, căci mare este puterea pe care Domnul, Dumnezeul tău, ți-a dat-o.

Nu decepționa pe Dumnezeul cel Atotputernic. Fii tare și de neclintit în credință; astfel, visele ți se vor împlini. Contează câtuși de puțin cât de întunecată pare să fie noaptea, căci zorii de ziuă sunt pe cale să se ivească cât de repede (Psalmi 30.5b). Ajutorul tău se află în Numele lui Isus, care este demn de toată lauda și mărirea.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!