Mesajul zilei

21/03/2021 - LUCRURILE PE CARE TREBUIE SĂ LE CĂUTĂM

Alergaţi la Domnul şi la sprijinul Lui, căutaţi necurmat Faţa Lui!

Psalmi 105.4

Domnul Dumnezeu ne sfătuiește să căutăm trei lucruri: pe El însuși, Fața Sa și sprijinul Său. De nu facem asta, este ca și cum El uită de noi. Astfel, firea omului va începe să ne stăpânească din nou, dorințele necurate ne vor cuprinde mintea și, prin ele, demonii vor veni cu suferințele lor. Cine nu stă de veghe și nu se roagă va cădea cu siguranță în ispită și se va confrunta cu cele mai grele încercări. Nu sunt puțini cei ce se află în mari dificultăți.

Domnul poate fi găsit în Scripturi. Când asta se întâmplă, duhul nostru se bucură și se întărește în aceeași clipă; astfel, suntem gata de luptă. Fără prezența sfântă, suntem atât de slabi ca orice om ce nu a cunoscut mântuirea. Dacă te consideri mântuit, dar trăiești poticnindu-te sau în păcat, caută pe Cel Preaînalt până nu este prea târziu.

Dacă creștinul nu urmează sfaturile Duhului Sfânt, nu va afla niciodată izbăvirea de care au parte cei mântuiți. Din această cauză, viața îi va fi tristă, fiindcă se va confrunta cu tot felul de probleme. Mulți oameni sunt dependenți de tratamente medicale sau nu au venituri pentru a-și plăti facturile, pentru a-și întreține casa și nici pentru a da de pomană celor săraci.

Dimpotrivă, oamenii care au puterea sfântă alături lucrând pentru ei își măresc mereu credința, căci trăiesc atât de fără griji încât par a fi în altă lume. Ei au putere pentru a se opune viciilor și, dacă apare vreo boală, o dau afară în Numele lui Isus. Dacă apare ceva greșit în căsătorie, prin credință totul se rezolvă. Acest fel de oameni nu sunt niciodată mâhniți sau cuprinși de disperare.

Oamenii înțelepți sunt mereu în căutarea feței Domnului, fiindcă, pentru ei, nu există nimic mai bun decât să cunoască Cuvântul sfânt și, de îndată ce le este revelat, își asumă ceea ce li s-a spus drept învățătură sfântă fără a se abate nici la dreapta, nici la stânga. Cei ce trăiesc păzind Scripturile nu sunt atinși de niciun atac al vrăjmașului și știu să se înalțe în Numele lui Isus.

Omul care se uită la Isus ca la Căpetenia şi Desăvârşirea credinţei sale (Evrei 12.2) primește mereu sfaturile lui Dumnezeu. Acest om nu se preocupă de ceea ce alții spun, și nici de cuvintele pline de scepticism ale celor fără de speranță trimiși de diavol. Cum lumina îi strălucește în cale, omul credincios nu se împiedică niciodată și nici nu ia vreo hotărâre proastă. Porunca cerească este de a căuta mereu fața lui Dumnezeu.

Străduiește-te pentru a îndeplini cele trei sfaturi: să cauți pe Domnul, fața Sa și sprijinul Său. De o vei face cu adevărat, nu vei mai lăsa pe vrăjmaș să facă ce vrea în viața ta. Vei fi ca un ostaș gata de lupta cea bună. Dumnezeu vrea să te vadă puternic pentru a înfrunta și birui pe cel rău.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!