Mesajul zilei

23/03/2021 - DESĂVÂRȘEȘTE LUCRAREA PE CARE DUMNEZEU ȚI-A DAT-O

Când au auzit toţi vrăjmaşii noştri, s-au temut toate popoarele dimprejurul nostru; s-au smerit foarte mult şi au cunoscut că lucrarea se făcuse prin voia Dumnezeului nostru.

Neemia 6.16

Ceea ce Dumnezeu te-a însărcinat să faci este mult mai important decât îți poți închipui. Când lucrarea ta va fi terminată, vrăjmașii vor auzi și se vor teme.Oricât de grea și de riscantă este misiunea ce ți-a fost dată, taina de a reuși este de a-ți sufleca mânecile și de a a te pune pe treabă. Astfel, vei avea pe Domnul mereu alături și, realizând lucrarea, vei vedea că a fost cel mai bun lucru pe care Dumnezeu ți l-a dat să-l faci.

Oamenii cârtitori și care cârtesc din orice motiv, încetează de a îndeplini ceea ce li s-a poruncit. Aceștia nu știu cât de mult rău își fac lor înșiși, dar și altora care, văzându-le atitudinea, se vor lua după ei. A nu primi misiunea sfântă înseamnă să faci tot felul de greșeli. De aceea, cine are judecată trebuie să-și înceapă lucrul cu bucurie și din toată inima pentru a împlini ceea ce i s-a cerut.

În vremea lui Neemia, diavolul nu acționa diferit față de azi; el a încercat cu toate mijloacele de a opri realizarea lucrării pe care fostul paharnic al regelui Artaxerxe o făcea. Astfel, robul Domnului, fiind credincios, nu s-a lăsat doborât din cauza amenințărilor pe care le primea, nici din cauza desfrânării poporului sau afirmațiilor oamenilor că nu erau întrunite condițiile de a continua refacerea zidului Ierusalimului.

Au urmat 52 de zile pline de o tensiune extraordinară. Au fost zile în care iudeii puneau cu o mână cărămida, iar cu alta, țineau spada. O întreagă alianță de noroade a fost făcută pentru a distruge ceea ce a fost reparat, dar Neemia nu s-a dat bătut. Când amenințarea părea că este tot mai puternică, el s-a rugat Domnului. Apoi, când a terminat lucrarea, era plin de bucurie, pe când vrăjmașii săi erau cuprinși de disperare.

Cum Dumnezeu știa de tot ce se urzea împotriva robului Său, El este la curent de orice rău sau amenințare ce ți se face. Însă, trebuie să știi că Domnul a făgăduit că nu te va părăsi niciodată. Cu vrăjmașii tăi, se află demonul biruit și înfrânt, ce latră ca un câine rău – un câine fără dinți care nici măcar nu are dinți de mușcat. Cu tine, se află Cel Atotputernic, Dumnezeul cel puternic, de nebiruit și gata de a intra în luptă pentru a-ți aduce victoria.

Dezamăgirea vrăjmașului a fost mare, cât și cea a oamenilor ce locuiau împrejur. Astfel, s-au smerit foarte mult și au recunoscut că Dumnezeu era cu Neemia și poporul său. Și cu tine va fi la fel. Câinele poate mârâi, dar dinții i-au fost scoși. Acum, cel ce are comanda, ești chiar tu.

Cel Preaînalt are un plan minunat pentru ca tu să-l împlinești; în acest sens, El te va face să treci prin niște experiențe la care nici nu te-ai gândit. Nu dispera dacă unele sunt amare, dacă cel mai bun prieten te trădează și dacă ești acuzat fără temei, întâmplându-se unele lucruri care te vor pune pe gânduri să renunți. Să nu faci asta niciodată, fiindcă Domnul știe că astfel de lecții îți sunt folositoare.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu voi!