Mesajul zilei

24/03/2021 - PRIORITATEA NUMĂRU UNU ESTE DE A TE LEPĂDA DE TOT CE AI

Tot aşa, oricine dintre voi care nu se leapădă de tot ce are nu poate fi ucenicul Meu.

Luca 14.33

Nu există om în lume căruia să nu-i placă să nu fie discipol al lui Isus. Cred că și cel ce se consideră necredincios, dacă i se va da prilejul de a fi ucenicul Domnului, nu ar sta să se gândească de două ori. Însă, când va afla de prioritatea numărul unu de a deveni discipol, ar renunța. Căci, cine nu se leapădă de tot ce are nu reușește să-și însușească pildele Învățătorului. Chiar dacă va încerca, nu-i este dată capacitatea de a învăța de la blajinul Nazaritean.

Omul nutrește multe vise – unele bune, altele mai puțin bune – însă, dacă vrea să facă parte dintre cei ce învață cu Domnul, va trebui să renunțe cu totul la planurile personale. Când aflăm de această exigență, ne gândim imediat că trebuie să renunțăm la bunurile materiale și la visele pe care le-am avut toată viața. În ziua în care am fost chemat pentru a vesti Cuvântul, am strigat cu lacrimi în ochi: ”Lumea a pierdut un medic, iar Tu ai câștigat un propovăduitor”.

Să știi că renunțarea continuă în fiecare zi. Nenumărate oportunități de afaceri mi se ivesc, însă, fiind instruit de Cel Atotputernic pentru a-I face voia, le spun mereu nu. Altfel, aș fi implicat în toate domeniile. Visele noastre nu se referă numai la lucruri bune, ci și la rele. Cel ce nutrește la orice dorință, oricât de tăinuită ar fi, dacă vrea să corespundă condițiilor de a deveni ucenic al lui Isus, trebuie să se lepede de toate cele.

Visele noastre ne împiedică să ne dăruim cu totul, pentru că au puterea de a ne abate de la planurile Domnului și, de aceea, trebuie să renunțăm la ele definitiv. Asta nu înseamnă că nu ne putem pregăti intelectual, că nu ne putem duce la școli sau că vom trăi iresponsabil, ci că nu putem avea idei proprii și preconcepute. Candidatul la ucenicia lui Isus trebuie să fie mereu disponibil.

Sunt oameni care cred că căsătoria pe care o au nu a fost cea mai bună și, de aceea, își petrec viața așteptând ca partenerul să moară sau să calce greșit pentru a cere divorțul ca să se căsătorească cu persoana considerată a fi ideală și care le-ar aduce fericirea. Mai mult de atât, asta arată că sunt plini de lăcomie, de o poftă necumpătată, ce îi va împiedica să fie fericiți cu adevărata lor jumătate. Este nevoie să se renunțe la acest fel de gândire.

Trebuie să reununțăm la tot ceea ce avem, chiar și la intențiile bune; în caz contrar, nu vom fi în măsură să fim discipolii Învățătorului. Oricât de mică ți-ar fi dorința personală, curată sau păcătoasă, dacă dorești cu adevărat să fii primit la școala Domnului Isus, trebuie să reununți la ea. Numai cei care se dezbracă complet sunt îmbrăcați de Domnul.

Viitorul ucenicilor lui Isus va fi frumos. Aici, pe pământ, vor trece prin multe experiențe care îi va desăvârși în toate cele. Iar apoi, în veșnicie, vor continua să facă parte din grupul discipolilor Domnului și vor vedea că a meritat toată osteneala de a-și fi asumat cerința de bază pentru a deveni ucenici, căci nu au fost împiedicați de a ajunge în Împărăția Luminii.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!