Mesajul zilei

27/03/2021 - CREDINȚA CREȘTINĂ ȘI BĂTĂLIILE SALE

Orice vale să fie înălţată, orice munte şi orice deal să fie plecate, coastele să se prefacă în câmpii şi strâmtorile, în vâlcele!

Isaia 40.4

Când credința în Isus este propovăduită, nu întotdeauna pacea este cea care domnește. Pacea neadevărată a făcut ca noroade întregi să trăiască în robia diavolului. Oamenii învață că nu ar trebui să fie prea fermi în legătură cu poruncile divine, fiindcă nu trebuie să nesocotească religia celorlalți; astfel, nimeni nu vorbește deschis despre planul lui Dumnezeu de a mântui pe toată lumea. Diavolul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească (Ioan 10.10a).

În pregătirea căii Domnului, până și firea oamenilor va fi schimbată. Orice vale va fi înălțată – cei ce trăiau fără glas vor avea puterea de a vorbi despre dragostea lui Dumnezeu din toată inima. Munții, mari sau mici – cei ce erau considerați a fi oameni importanți din punct de vedere social – se vor pleca. Dumnezeu nu va îngădui ca un popor întreg să se piardă numai pentru că unii au descoperit un mod blând de a trăi.

Prioritatea este de a-i duce pe cei rătăciți la mântuire. Astfel, trebuie să fie desfăcut ceea ce omul a inventat pentru bunăstarea sa lumească, căci asta nu-l va ajuta în veșnicie, ci îl va face să sufere în veci de veci. Cum? Prin lucrarea lui Dumnezeu. Asta este vremea adevărată și importantă pentru binele întregii umanități. Putem conta pe puterea Domnului, care îi va face pe toți oamenii să afle lucrarea mântuitoare a Celui Preaînalt.

Unor oameni care au trebuit să se îndrepte pentru a nu suferi vreo prigonire din partea celor ce se află într-o poziție de autoritate le va fi slobozită limba. Ceea ce este nelalocul său va primi harul sfânt pentru a se îndrepta. Dumnezeu nu va lăsa ca robii Săi să nu realizeze cu desăvârșire ceea ce le-a poruncit. Mâna sfântă îi va îndrepta pentru a participa la marele seceriș final pe care lumea îl va vedea întâmplându-se cât de curând.

Toată lumea trebuie să fie pregătită, fiindcă Cel Preaînalt s-a pus pe drum pentru a-Și împlini făgăduințele. Astfel, toți oamenii vor fi chemați pentru a se lăsa folosiți de Duhul lui Dumnezeu. Oricât de aspră poate fi viața omului, ea va fi netezită. Marea cutremurare ce va veni peste umanitate va fi sublimă și aleasă, căci, fiind lucrarea lui Dumnezeu, va fi realizată de puterea Sa. Slava Tatălui se va pogorî peste robii Săi pentru această lucrare.

Într-una din aceste zile, Domnul Isus se va întoarce. Biserica I se va înălța, cei rătăciți vor fi lăsați aici pentru o vreme și, apoi, va veni distrugerea sfârșitului. Atunci, cerurile aprinse vor pieri şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului (2 Petru 3.12b), iar la dreapta Învățătorului, vom auzi din gura Sa îndemnul de a intra și de a ne însuși locul ce ne este pregătit încă de la facerea lumii.

Acest eveniment va fi plin de glorie! Astfel, trebuie să se pregătească calea Domnului pentru ca a Sa casă să fie plină și oameni de orice seminție, rasă, națiune și limbă să I se afle alături. Cei mântuiți trebuie să fie gata de a îndeplini tot ceea ce Învățătorul le poruncește. Mântuitorii îl vor găsi pe Domnul în ceruri.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!