Mesajul zilei

30/03/2021 - FIECARE DUPĂ CÂȘTIGUL LUI

În ziua dintâi a săptămânii, fiecare din voi să pună deoparte, acasă, ce va putea, după câştigul lui, ca să nu se strângă ajutoarele când voi veni eu.

1 Corinteni 16.2

Ca niște slujitori credincioși, trebuie să onorăm pe Domnul și să-L slăvim ca pe Acela care ne dă toate cele. Adevărul este că nu înțelegem nimic din lumea duhovnicească, cel puțin numai ceea ce Duhul Sfânt ne arată prin Cuvânt. De aceea, nu reușim să deosebim ceea ce este de la cel rău de ceea ce este de la Dumnezeu. Există oameni care cred că ceea ce au este din sudoarea proprie, dar, dacă Domnul nu i-ar fi ajutat, ar fi pierdut tot ceea ce au adunat.
    Pe de altă parte, ceea ce ai îți aparține și, de nu vrei să dai nimic nimănui, poți păstra totul pentru puterea ta. Nici măcar Cel Preaînalt nu te poate obliga să dai ceva pentru lucrarea Sa, chiar și cât de puțin. Însă, El a creat zeciuiala și aducerea de daruri pentru binele nostru. Dacă ne încredem în Tatăl ceresc și suntem credincioși, vom vedea cât de mult nu va face El pentru noi și, astfel, vom prospera, ceea ce Îl va face să Se bucure mult de tot.
    Cei ce sunt strânși la mână și nu achită zeciuiala, nerăspunzând atingerii sfinte de a aduce daruri pentru lucrarea lui Dumnezeu, trebuie să înțeleagă că Domnul nu are nevoie de nimic din ce au. Faptul de a ne învăța adevărul despre zeciuială și aducerea de daruri este dovada dragostei Sale pentru noi (Maleahi 3.10). În sfârșit, dacă nu vom da ceea ce Îi aparține, nu vom vedea puterea Lui lucrând pentru binele nostru și, fără ajutorul sfânt, vrăjmașul ne va fura toată agoniseala.
    Nimeni nu va reuși să prospere dacă nu are binecuvântarea Celui Preaînalt. Unii oameni pot aduna multe bogății, dar prosperitatea înseamnă să ai bunuri și puterea de a se bucura de acestea, iar asta se întâmplă numai cu cel ce are ungerea sfântă. Călăuzindu-ne în ceea ce privește zeciuiala, darurile și alte posibilități de a investi în lucrarea Sa, Domnul ne arată drumul pentru a opri lucrarea vrăjmașului care îi ispitește pe cei ce au mai mult decât alții.
    De aceea, să nu te aștepți să fii lăudat niciodată pentru faptul de a fi dat zeciuiala sau vreun dar, și cu atât mai puțin să nu te lași stăpânit de gândul că, de nu ar fi fost darurile tale, lucrarea lui Dumnezeu s-ar fi oprit. Căci, Cel care a creat bogățiile lumii are puterea de a acoperi nevoile lucrării Sale. El nu Și-a pierdut capacitatea de a crea din nimic după voia Lui.
    Dumnezeu a spus că, dacă I-ar fi foame, nu ne-ar spune nouă, căci a Lui este lumea şi tot ce cuprinde ea (Psalmi 50.12). Adevărul este că, dacă ar avea nevoie de ceva, El nu ar fi Dumnezeu. Așadar, să nu lași niciodată ca duhul trufiei să-ți stăpânească inima și să o întineze cu minciunile sale. Îndurarea sfântă este cea care nu are capăt (Plângerile 3.22) și ne permite să folosim puțin din ce avem pentru a participa la lucrarea Sa.
    Determinarea de a păzi porunca cu bucurie face imposibil ca vrăjmașul să se atingă de tine și de ceea ce îți aparține. Pe de altă parte, refuzul de a fi folosit de Cel Atotputernic deschide ușa lui Satana care îți poate fura din economii, trimite rugina și molia să-ți distrugă agoniseala. Nu există nimic mai bun decât să fii credincios Celui care nu va fi niciodată necredincios.   

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!