Mesajul zilei

31/03/2021 - ÎNĂLȚAT NESPUS DE MULT

De aceea şi Dumnezeu L-a înălţat nespus de mult şi I-a dat Numele care este mai presus de orice nume.

Filipeni 2.9

Fără îndoială, a se supune Celui Preaînalt merită toată osteneala. Scriptura spune că Isus a dovedit asta fiind supus în toate lucrurile, chiar și până la moarte, prin răstignirea pe cruce. Promptitudinea și dăruirea de a realiza voia sfântă L-a făcut să fie înălțat peste toți, primind toată puterea din Ceruri și de pe Pământ. Înaintea Numelui Său, orice genunchi se va îndoi și orice limbă va mărturisi că El este Domnul.  
    Cei ce au păzit poruncile lui Dumnezeu vor avea și ei parte de o înălțare ce va dăinui veșnic. Însă, cei ce consideră ambițiile personale, hotărârile de familie și alte lucruri ca fiind mai importante decât planurile Domnului vor vedea că nu au luat hotărârea cea dreaptă. Fii atent, fiindcă cel rău se va strădui să te țină departe de chemarea ta.
    După mântuire, lucrul cel mai important pe care-l putem face este de a ne supune Tatălui. Chemându-ne să-I realizăm planurile, El arată că ne-a pregătit deja pentru asta. Fiind Creatorul nostru, El știe darurile și înzestrările pe care le-a pus în noi și ceea ce putem face cu ajutorul Său ; de aceea, El nădăjduiește să nu-L decepționăm. Este bine să fii credincios cu adevărat !
    Ce ar fi de noi dacă Isus ar fi spus nu Tatălui sau ar fi făcut lucrarea oricum? Imaginează-ți dacă El nu S-ar fi convertit? Sau nu s-ar fi dus să ajute pe Nicodim, care L-a căutat noaptea, sau de a fi vorbit femeii samaritene de pe marginea puțului lui Iacov? Învățătorul nu a arătat nicio slăbiciune față de Irod, Pilat sau mai marele preot, ci a fost tare până la capăt, fără a se gândi prin ce va trece pentru a ne răscumpăra.     
Dacă vrem să fim pe placul Celui Preaînalt, dar și să fim înălțați nespus de mult, trebuie să procedăm precum Învățătorul. Dumnezeu știe de ce ne-a chemat și ne-a adus lângă El. Sunt mulți oameni care au nevoie de credincioșenia noastră față de El, de sfințenia noastră și de respectul nostru față de alegerea ce a fost făcută în ceea ce ne privește. Dacă nesocotim ceea ce glasul Tatălui ne spune, vom face cea mai proastă alegere.
Fără îndoială, diavolul va face totul pentru a te îndepărta de Dumnezeu, fiindcă știe că, de vei fi supus și credincios Domnului, nu va exista mustrare și nici pedeapsă pentru tine. De aceea, știind ceea ce Domnul a făcut pentru tine, acesta nu-și va măsura eforturile pentru a te face să crezi în minciunile lui. În fine, crede numai în Tatăl ceresc.
Nu te lăsa niciodată amăgit de minciunile vrăjmașului. Fii de neclintit în chemarea ta și, atunci, vei vedea cât de credincios și puternic este Dumnezeu pentru a te apăra de cel rău și săgețile sale. Îndeplinind poruncile ce ți-au fost date, ajutorul Domnului se va afla mereu în viața ta. Dacă umbli cu Dumnezeu, El va umbla cu tine.

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!