Mesajul zilei

01/04/2021 - SĂ URMAȚI CALEA SUPUNERII

Să urmaţi în totul calea pe care v-a poruncit Domnul, Dumnezeul vostru, să umblaţi, ca să trăiţi şi să fiţi fericiţi şi să aveţi zile multe în ţara pe care o veţi lua în stăpânire.

Deuteronom 5.33

Omul are liber-arbitru pentru a hotărî dacă crede în Dumnezeu, în diavol sau în el însuși. Însă, cea mai proastă hotărâre pe care o poate lua este de a nu alege prima opțiune. Dacă va crede în diavol, se va afla alături de cel mincinos, care este rău și înșelător, și al cărui scop este de a fura, de a junghia și prăpădi (Ioan 10.10a). De crede în sine însuși, va vedea că hotărârile îi sunt lipsite de putere, precum norul ce nu aduce ploaie. Credința celui ce nu crede în Domnul nu lucrează deloc.  
Drept este de a fi atent la ceea ce simți când auzi propovăduirea Cuvântului, citirea Bibliei sau te rogi. Tot ceea ce Domnul îți spune va trebui îndeplinit întocmai ; astfel, nu îți va părea rău niciodată. Când un om nesocotește Cuvântul lui Dumnezeu, își desconsideră propria viață și, din această cauză, va pieri. Așadar, să nu cazi niciodată în minciuna diavolului cum că planul Domnului în ceea ce te privește s-a schimbat.
Ceea ce ai simțit la începutul drumului va continua pe vecie, fiind voia Lui pentru viața ta. Apoi, zilnic, odată cu desăvârșirea ta duhovnicească, El îți va mări revelația; însă, niciodată să nu o dai pe altceva. Tatăl știe ce face și, fiind Atotștiutor, nu greșește și nici nu este confuz. El ne asigură că nu se schimbă cu nimic (Evrei 13.8).
Revelația Celui Preaînalt este o poruncă ce trebuie primită cu bucurie. Supunându-te, vei afla lucruri simple, dar, în același timp, de o mare importanță. Nu este bine de a înceta să-ți asumi ceea ce Duhul Sfânt te învață; de aceea, supune-te sfaturilor Sale, căci, punând în practică ceea ce ți s-a spus vei înțelege și mai bine cererile lui Dumnezeu pentru tine.
Făcând ceea ce Domnul hotărăște, vei începe să trăiești cu adevărat. Așadar, duhul ți se va lumina și se va umple de curaj și hotărâre. Astfel, vei putea da afară orice rău trimis pentru a te face să suferi. Poruncind, în Numele lui Isus, ca să se împlinească ceea ce ți-a fost revelat, faci ca puterea Domnului să lucreze pentru binele tău. În acest fel, multe lucruri care te nelinișteau vor dispărea pur și simplu.
Este imposibil ca cel ce nu dă atenția cuvenită sfaturilor lui Dumnezeu să aibă succes. Însă, fiind supus, vei vedea că făgăduința de a avea reușită se va împlini, chiar dacă nici nu ți-ai dat seama de asta. Cei ce au drept scop îndeplinirea voii Domnului pot vedea că El Se preocupă de viața lor.
Câți oameni nu erau plini de hotărâre în biserică, vorbind despre dragostea lui Dumnezeu, dar azi și-au pierdut interesul de a se afla în casa lui Dumnezeu ? Mulți care și-au pierdut dorința de a căuta prezența sfântă nu se mai roagă, iar unii se află în păcat. De ce oare au făcut asta ? Fiindcă și-au pierdut interesul de a umbla pe căile pe care Tatăl ceresc li le-a arătat.      

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!