Mesajul zilei

05/04/2021 - FACEREA VOII SFINTE

Cu atâta putere se răspândea şi se întărea Cuvântul Domnului.

Faptele Apostolilor 19.20

Aproape întotdeauna, când numele omului se întărește, ceva grav și rău se poate întâmpla. În fine, când Cuvântul lui Dumnezeu se răspândește, poporul este binecuvântat. Ioan Botezătorul nu a făcut niciun caz de faptul că toată lumea se ducea înaintea lui Isus, ci, cu bucurie, a spus că se cuvine – și este drept – ca Hristos să crească, iar el să se micșoreze (Ioan 3.30). Când un om nu slăvește pe Domnul, se gândește la alte lucruri, și nu la Împărăția Cerurilor.
    Lucrarea lui Dumnezeu are nevoie de mijloace, și nu de indivizi care își urmăresc propriile interesse. Cei ce nu au chemarea sfântă pot fi carismatici, bine intenționați și dispuși să facă tot ce este necesar, dar nu acesta este felul de om pe care Domnul îl trimite pentru a-I împlini voia. Robii Celui Preaînalt caută în primul rând Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea sa și, astfel, celelalte lucruri le vor fi date (Matei 6.33).
    ”Creștinii” care au interes pentru lucrurile acestei lumi vor plânge amarnic pentru faptul de a fi lăsat pe diavol să-i folosească ca să împiedice evanghelizarea. Lumea a avut mereu de-a face cu astfel de oameni. Cu prima ocazie, aceștia părăsesc pe Domnul și se pun în slujba vrăjmașului. Am văzut unele cazuri în care oamenii au avut curajul de a-și face propria biserică, nesocotind pe Domnul.
    Cei ce doresc să se supună Domnului sunt precum apostolii primei biserici creștine, ce au ales să nu părăsească Cuvântul lui Dumnezeu. Unul dintre semnele că cineva iubește sau nu pe Domnul este de a avea Scripturile mereu înaintea ochilor. Aceștia nu doar Le amintesc, ci Le și trăiesc. Dacă și tu ai alte preferințe decât cele sfinte, nu ai primit Viața și, de aceea, nu cunoști pe Tatăl ceresc.
      Important este ca Cuvântul lui Dumnezeu să se răspândească cu putere. Dacă ceea ce se vede în tine este structura materială ce crește, atunci asta nu este un semn de aprobare a Domnului. Sunt oameni care știu să negocieze și sunt experți în problemele lumii, însă  lucrarea Celui Preaînalt este cea care trebuie să crească, și nu apostoliile proprii, bazate pe interes. Dovada că planul sfânt este împlinit cum trebuie se face pe baza lucrării Duhului Sfânt.
    Tot ceea ce diavolul dorește este ca sfântul Cuvânt să nu fie slăvit astfel încât poporul să nu ajungă să cunoască Adevărul. Cei ce au fost folosiți de Domnul și cad în păcat duc astăzi o viață nefericită și fără împliniri. În fiecare zi, robul ce s-a abătut de la calea cea bună se îndreaptă către pierzanie; dacă nu se căiește, viitorul îi va fi numai suferință.
    Isus Și-a întrebat ucenicii dacă, când El Se va întoarce, va găsi credință în lume. Ce se află în adâncul inimii tale? Dacă, într-adevăr, se află Cuvântul lui Dumnezeu, atunci va fi bine de tine. Însă, de se află planurile personale, te afli cu totul în greșeală. Nu te lăsa înșelat: Domnul Se arată și lucrează prin mijlocirea noastră prin Cuvântul Său fără de greșeală. Ceea ce El ți-a revelat este deplina Sa voie pentru viața ta.  
În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!