Mesajul zilei

08/04/2021 - LUPTELE CARE SE DAU ÎMPOTRIVA TA

Mă va scăpa din lupta care se dă împotriva mea şi-mi va aduce pacea, căci mulţi mai sunt împotriva mea!

Psalmi 55.18

Dacă te vei uita cu atenție la toate sectoarele vieții tale, vei observa că în ele au loc lupte ce te fac să mergi înainte – în credința în Dumnezeu, în căsătorie, în visurile și relația cu oamenii. Nu există om care să nu fie ispitit de vrăjmaș pentru a păcătui. Diavolul se străduie să ne scoată din mâinile Domnului. Trist este că mulți, fiind ispitiți, cred că greșesc și păcătuiesc.
Trebuie să știi că a fi ispitit nu a însemnat niciodată că ai păcătuit cu adevărat. Uneori, gândurile îți merg prea departe, te lași condus de duhul răutății și, astfel, jignești pe cineva, discriminezi pe altcineva și, în anumite cazuri, ajungi să te îndrăgostești sau să dorești pe cineva la care nu ar fi trebuit să te gândești pentru a-ți satisface dorințele necurate. Ori, toate acestea pot fi rezolvate printr-o rugăciune din toată inima.
Domnul Dumnezeu este înțelept și mult mai competent decât orice ființă umană și, de aceea, știe să facă deosebirea în ceea ce ți se întâmplă – ispită sau răutatea din inimă. Cei care azi trăiesc făcând rău au fost influențați de diavol și stăpâniți de cele mai rele sentimente. Iadul a început să-și ducă lupta împotriva acestor oameni, iar aceștia s-au lăsat folosiți de forțele diavolești.
Ceea ce trebuie să faci este de a căuta pe Domnul cu o căință adevărată. Astfel, de ești stăpânit de diavol, îți va fi rușine, dar nu vei simți căință pentru ceea ce ai făcut. În acest caz, nu vei auzi pe Duhul Sfânt, care te va sfătui cum să te comporți față de omul împotriva căruia nu ar fi trebuit să greșești niciodată. În acest mod, Dumnezeu nu-ți va putea aduce pacea în suflet. Dacă acesta este cazul tău, încearcă să te împaci cu acel om până nu este prea târziu.
Dumnezeu este drept și nu va îngădui ca omul ce s-a folosit de un șiretlic, farmec sau minciună pentru a obține ceva să continue să facă rău. El vrea să-l scape din luptă, dar, cum omul crede că rușinea va fi foarte mare, continuă să se lase stăpânit de duhul rău ce l-a înșelat. Oricât de mulți dușmani ai avea, cel mai înțelept lucru de făcut este de a scăpa de toți chiar acum. Fii înțelept și împacă-te, înainte ca lupta să-ți pună capăt vieții.
Diavolul este rău și nemilos; de aceea, cere să fie scos cât mai repede. Dacă ai răspuns vreunei cereri a răului, ai devenit robul întunericului. De vei continua astfel, sfârșitul îți va fi foarte dureros. Oricare ar fi prețul de plătit, scapă de această făptură ce îți poate pune capăt fericirii veșnice. Nu te mai lăsa în mâinile lui Satana.
Scăparea lui Dumnezeu se face în pace. Tu ești singurul responsabil de căderea ta. Să nu fii responsabil și de faptul de a fi respins scăparea pe care Cel Preaînalt ți-o dă acum. Domnul este gata de a te strămuta în tărâmul libertății; însă, este nevoie să I te supui Lui. Rândul de a fi eliberat ți-a venit acum și nu poți pierde acest prilej. Trezește-te înainte ca diavolul să te nimicească cu totul.           

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!