Mesajul zilei

09/04/2021 - CÂND DUMNEZEU NU VINE ÎN AJUTOR

Ba încă, adevărat vă spun că, pe vremea lui Ilie, când a fost încuiat cerul să nu dea ploaie trei ani şi şase luni şi când a venit o foamete mare peste toată ţara, erau multe văduve în Israel.

Luca 4.25

Este de necrezut, dar de multe ori Domnul nu ne poate ajuta. Trebuie să aflăm când și de ce asta se întâmplă, pentru a putea avea mereu ajutorul sfânt. Sunt creștini ce mor de foame, cu boli în fază terminală, îndatorați și cu tot felul de probleme. Cu toate acestea, există un singur mijloc de a fi auziți: prin mijlocirea credinței. Ori, cine trăiește în neatenție nu are parte de ocrotirea sfântă.
Sunt multe lucruri pe care Cel Atotputernic nu le poate face, iar unul dintre ele este de a ne ajuta când nu trăim cu credință în Isus. Hotărârea este a noastră dacă lăsăm ca ceva să ne îndepărteze de Cuvânt. Așa cum s-a întâmplat cu Petru, ce mergea pe ape și a început să se afunde, putem pierde harul sfânt, ce ne face să avem puteri peste firea omului.
Cei ce învață și se străduie să trăiască în credință devin biruitori în toate. De fapt, așa vrea Domnul să-Și vadă fiii. Ori, dacă urmăm pe Domnul Isus, vom avea mereu reușită. Ca și El, care nu putea face nimic de unul singur, nici noi nu putem face nimic de unii singuri (Ioan 15.5b).
Israel se afla în stare de criză fiindcă nu ploua de mult timp și, de aceea, era mare lipsă de hrană. Multe văduve aveau nevoie de ajutor, dar una singură L-a căutat pe Domnul în mod drept. Astfel, El a trimis pe proorocul Ilie pentru a-i veni în ajutor. Sunt robi ai lui Dumnezeu care, confruntându-se cu mari greutăți în multe sectoare ale vieții, trebuie să se împace cu Tatăl pentru ca El să le trimită ajutor.
Adevărul este că, dacă ne purtăm cu credință, vom fi auziți. Numai acest mod de purtare contează. Fără credință este imposibil de a deschide calea pentru ca domnul să lucreze. Nicio lucrare a omului nu va fi primită dacă nu este realizată prin credință. Misiunea propovăduitorilor este de a spune Adevărul, pentru ca toți oamenii să primească credința și, astfel, să bucure pe Cel Preaînalt. Domnul nu încetează de a ne veni mereu în ajutor dacă mergem fără nicio poticnire.
Cine nu aprofundează Cuvântul sau nu este atent la propovăduire nu va auzi glasul Domnului și, de aceea, nu va primi credința. Ori, fără aceasta, omul nu va face rugăciunea ce va face posibil ca Dumnezeu să-l ajute. Nimeni nu va reuși să facă rugăciunea credinței dacă inima nu are o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite (Evrei 11.1). Înainte de a te ruga, asigură-te că ești în comuniune și că strigi potrivit spuselor Cuvântului lui Dumnezeu.
Este posibil să ai ajutorul sfânt în orice clipă, astfel încât încrede-te în sfaturile date de Domnul. Ceea ce El îți spune este ca o haină duhovnicească ce trebuie folosită mereu de tine. Fiind acoperit în mod corespunzător, nu va fi motiv pentru care Domnul să nu-ți vină în ajutor. Scriptura este foarte clară când spune că blestemul neîntemeiat nu nimerește (Proverbele  26.2b).

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!