Mesajul zilei

10/04/2021 - MOTIV ÎNTEMEIAT

O mare mulţime de oameni, care veniseră din toată Iudeea, din Ierusalim şi de pe lângă marea Tirului şi a Sidonului, ca să-L asculte şi să fie vindecaţi de bolile lor. Cei chinuiţi de duhuri necurate erau vindecaţi.

Luca 6.18

Isus a avut succes în apostolia Lui făcând poporul să înțeleagă că, pentru ca Dumnezeu să lucreze pentru ei, este nevoie doar să ai credință. Învățătura Sa era foarte ușoară, căci dovedea că o credință cât de mică, de mărimea unui grăunte de muștar, era de ajuns pentru a mișca munții din loc (Matei 17.20). Apoi, Învățătorul poruncea răului să iasă și oamenii erau vindecați. Poporul se minuna de tot ceea ce El făcea.
Acest lucru trebuie făcut și azi. De ce oare să complicăm lucrurile dacă Domnul ne-a învățat că minunea are loc de la sine? Religiile crează tot felul de norme și reguli de purtare ce nu sunt bune de nimic. Pentru Isus, ceea ce era de ajuns era să ai credință sinceră pentru ca Dumnezeu să lucreze și, astfel, o mulțime tot mai mare începea să-L urmeze, căci vedea semnele pe care El le făcea peste bolnavi.  
 Cu Isus, nu exista nicio complicație, și nici nu conta răul ce se afla în om, ci dacă acesta are credință. Astfel, El poruncea ca demonul ce se afla în spatele suferințelor să fie scos, durerea să înceteze și bolile să iasă din trupul oamenilor. Apoi, în aceeași clipă, orbi, muți și alți asemenea bolnavi erau lecuiți. Hristos a poruncit ca și noi să facem exact cum El a făcut.
Oamenii erau uimiți, căci îndrăciții erau izbăviți. Astăzi, prin ceea ce se întâmplă în majoritatea ”adunărilor evanghelice”, se pare că duhurile rele nu se mai află în activitate, fiindcă nu se manifestă niciodată în aceste locuri. Însă, asta nu este adevărat, fiindcă, știind că le rămâne puțin timp, acestea se manifestă și sunt date afară.
În vremea apostoliei pământești a lui Hristos, toți cei ce se duceau la El erau vindecați. Dacă nu același lucru se întâmplă și azi, motivul este unul singur: creștinii nu duc mesajul sfânt oamenilor. Auzind Cuvântul, credința se mărește și, dacă propovăduitorul își folosește autoritatea asupra răului, acesta va ieși imediat. Când poporul învață ce să facă pentru a fi izbăvit și omul lui Dumnezeu folosește binecuvântarea în Numele lui Isus, mulți sunt lecuiți și eliberați.
Nu putem pierde timp. Exemplul ne-a fost dat de însuși Fiul lui Dumnezeu. Acum, nu ne revine decât să lucrăm în Numele Lui pentru a izbăvi pe toți cei în suferință și stăpâniți de slujitorii iadului. De ce oare să nu faci ceea ce Domnul a poruncit, dacă acesta este modul drept de a-i ajuta pe oameni ? A venit momentul de a te supune lui Isus.
Nu există nimic mai bun decât de a învăța Adevărul celor în necaz. Nimeni nu urmează calea prostituției din întâmplare, sau se află la locul crimei din greșeală. Oamenii greșesc și suferă din cauza puterilor întunericului care îi asupresc. În fine, Isus ne-a dat autoritatea de a-i elibera pe toți cei asupriți. Haideți să ne supunem Învățătorului!    

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!