Mesajul zilei

11/04/2021 - CAUTĂ-ȚI LECUIREA VEDERII!

Le-a spus şi pilda următoare: „Oare poate un orb să călăuzească pe un alt orb? Nu vor cădea amândoi în groapă?

Luca 6 39

Biblia nu este o carte științifică și cu atât mai puțin o culegere de valori morale, cu toate că ceea ce afirmă nu conține nicio greșeală care să dea motiv oamenilor de știință de a o refuza, considerând-o fără de valoare, și nici poporului de cel mai strict moralism să o condamne, considerând-o plină de slăbiciune sau neglijență. Ea este Manualul Creatorului despre cum trebuie să procedăm cu toate lucrurile. Cine Îi urmează învățăturile nu se va poticni niciodată.
Cei ce nu cunosc Adevărul nu slujesc drept călăuze nimănui. Până la urmă, cum ar putea călăuzi pe cineva dacă nu au o viziune clară asupra acestui Adevăr. De aceea, trebuie să ne cunoaștem bine conducătorii, modul în care trăiesc, în ce cred și ce practică. În drumul nostru, ne vom găsi fără îndoială în situații în care, de nu suntem tari în credința în Isus, ne vom poticni din moment ce vrăjmașul este dispus să ne dea totul.
Omul care nu s-a născut din nou nu este izbăvit și, de aceea, nu îndeplinește condițiile de a rămâne neclintit înaintea atacurilor ispititorului. Este aproape imposibil pentru el să trăiască în sfințenie, de nu are frica de Dumnezeu în inimă. Ori, cine nu este călăuzit de Domnul este ca un orb care, de este călăuzit de alt orb pe un drum necunoscut, va cădea cu el în groapă. Lumina vine numai odată cu convertirea.
Căderea poate fi fatală sau, cel puțin, să lase sechele. Nu sunt puțini cei ce nu se vor mai putea manifesta în Numele Domnului din cauza accidentelor pe care le-au avut în drumul lor duhovnicesc. Aceștia s-au lăsat călăuziți de cine nu avea respect total pentru Cuvânt și, astfel, au practicat fapte ce îi fac de rușine azi. Cel ce învață o lecție cu cine are mintea stricată își strică vederea.
Nu contează cine este omul care a îngăduit ceea ce Cuvântul interzice și nu trebuie să-i urmezi doctrina. De vei face ceea ce acesta te învață, vina toată va fi a ta. Însă, cine va face ca un micuț ce crede în Isus să se împiedice va primi cea mai aspră condamnare. Diavolul a pregătit multe situații pentru a-i corupe pe micuții în credință și, acum, caută pe cineva care să-i învețe pe alții pentru a se rătăci pe vecie.
Cel mai bine este de a fugi de aceste propuneri rele, chiar de par a fi un lucru simplu. Ceea ce nu-și are originea în Biblie vine de la cel rău. Noi am fost făcuți fiii lui Dumnezeu pentru a vesti sfințenia Tatălui nostru. Cine nu stă de veghe ca fiu al Celui Preaînalt nu știe cât de mult nu pierde, căci, nesocotind darul lui Dumnezeu, va rămâne fără ocrotire.
Nu contează vârsta pe care o ai, și nici cât timp ai umblat cu Isus. Dar, de un lucru poți fi sigur : vrăjmașul va lupta până te va doborî. Cine stă în picioare înaintea Domnului trebuie să vegheze, să se roage și să lupte ca să nu cadă (1 Corinteni 10.12). Cel ce comite un păcat nu-și întinează numai sufletul său, ci și pe cel al celui care s-a luat după el sau a învățat de la el.   

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!