Mesajul zilei

12/04/2021 - CUPRINS DE MILĂ

Domnului, când a văzut-o, I s-a făcut milă de ea şi i-a zis: „Nu plânge!” E, vendo-a, o Senhor moveu-se de íntima compaixão por ela e disse-lhe: Não chores.

Lucas 7.13

Minunea pe care Domnul Isus a făcut-o pentru văduva din Nain ne dă o adevărată lecție. El nu s-a oprit, ci a continuat să se roage ca aceasta să aibă credință pentru a-și primi fiul înapoi, dar a fost cuprins de milă. Sunt momente în care acest fel de simțământ pune stăpânire pe noi și, fără îndoială, îl putem primi drept călăuzire de la Cel Preaînalt; de aceea, trebuie să fim pregătiți pentru asemenea prilejuri. Dacă Domnul te călăuzește către o anumită direcție, să fii sigur că este vorba de ceva pe care El vrea să înfăptuiască.

Mulțimea ce a fost de față la minunea realizată de Învățător a rămas uimită și, fără îndoială, nu a fost unul care să nu slăvească pe Dumnezeu. O lucrare de această mărime va putea duce și pe alți păcătoși la mântuire mai mult decât o mulțime de predici. Tot ceea ce vine de la Domnul va fi împlinit, căci El a spus că cei ce cred în El vor face lucrări și mai mari decât ale Lui (Ioan 14.12).

Atingând racla, lui Isus nu I-a fost teamă că ceva va da greș. Fiind Războinic desăvârșit, Hristos nu S-a confruntat niciodată cu vreo nereușită în determinările Sale. El nu S-a rugat ca acea mamă să se căiască de păcate pentru a fi mântuită, pentru ca apoi să-și primească fiul înapoi. Fiind Dumnezeu, El poate schimba mereu regula; ca mare stăpân și înțelept, El știe ceea ce trebuie făcut.

Fiind cuprinși de milă, Domnul ne iese în cale pentru a face lucrarea. Oricare ar fi situația, El face astfel încât să ne întărească în realizarea a ceea ce ni s-a poruncit. Am fost folosit la rândul meu pentru a izbăvi o doamnă ce se ducea într-un loc ca să se sinucidă. Taina este de a se lăsa călăuzit de Duhul Sfânt, care nu ne va aduce niciodată vreun necaz.

Singurul lucru pe care trebuie să-l facem este de a analiza dacă îndrumarea este de la Dumnezeu, sau este vorba de un simțământ al firii trupești. Dacă vine de la Cel Preaînalt, putem acționa prin credința noastră, iar Domnul va face minunea. Legătura noastră cu Tatăl trebuie să crească mereu și într-o asemnea măsură încât să fim îndrumați pentru realizarea lucrărilor mari. Nu este posibil să ne aflăm în comuniune cu Dumnezeu fără ca Cuvântul să nu ne fie propovăduit.

Cei ce se pregătesc pentru a sluji lui Dumnezeu vor auzi lucruri de care cei nesocotiți nu vor ști niciodată. Fiind robi și fiind gata de a îndeplini ceea ce ne-a fost poruncit, Cel Preaînalt nu ne va lăsa să ne împotmolim în realizarea lucrării Sale. Numai El știe la ce și când ne va folosi și, astfel, vom reuși să-I realizăm voia. Dacă Îi vom fi pe plac lui Dumnezeu, El ne va da tot ce ne dorește inima (Psalmi 37.4).

Dacă Cuvântul Domnului îți este întărit și, astfel, simți că El îți dă o binecuvântare sau te călăuzește pentru a face un lucru bun pentru tine sau familie, prieteni și chiar necunoscuți, să nu nesocotești ceea ce El îți spune. Dumnezeu are nevoie ca să-I fim unelte pentru a lucra spre binele nostru.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul fie cu tine!