Mesajul zilei

13/04/2021 - ANALIZEAZĂ-TE ȘI HOTĂRĂȘTE!

Filipeni 3.7

Filipeni 3.7

Dacă frații ce se abat de la calea cea bună și-ar analiza purtarea, se vor căi și vor cere iertare Domnului. Dacă omul care cauzează un accident mortal - și care lasă pe cineva cu sechele pe viață – ar fi fost atent, ar fi reușit să-și controleze faptele. Nu este lucru mai bun decât să fii responsabil și să nu lași ca un lucru rău să pună stăpânire pe tine, chiar dacă acesta îți poate aduce un profit mare.

A socoti totul cu grijă și a alege sau a face numai ce este bine arată că iubim pe Domnul. Ceea ce Cuvântul condamnă, chiar de pare a fi un lucru bun pentru noi, trebuie părăsit imediat, fiindcă ne va cauza pagube de neîndreptat pe vecie. De multe ori, asta poate fi un semn de admirație din partea societății, care ne consideră eroi. Cine nu-și ia crucea lui și nu merge după Isus Hristos, nu este vrednic de El (Matei 10.38).

Niciodată nu putem să ne îndoim de ce cutare sau cutare lucru a fost interzis. Creatorul nostru cunoaște bine toate lucrurile și, pentru binele nostru, a cerut să nu facem anumite lucruri. Dacă Eva nu ar fi dat ascultare șarpelui și nu s-ar fi apropiat de pomul interzis și n-ar fi mușcat din fructul său, diavolul nu ar fi intrat în lumea noastră și nu ne-ar fi îndepărtat de Dumnezeu.

Câți oameni nu s-au pierdut și câți alții nu se vor mai pierde pe vecie! Faptul că Adam a mușcat din fructul interzis este cauza întregii suferințe prin care umanitatea a trecut și va continua să treacă. Și cu noi se întâmplă la fel. Un exemplu rău al părinților poate face ca toți urmașii să cadă în păcat, fiind veșnic răspunzători de răul întregii seminții.

Trebuie să analizezi, să verifici bine alegerile pe care le faci în viață și să renunți la tot ceea ce nu respectă Cartea Sfântă. Lucrurile rele duhovnicești fac mult mai mult rău decât cele normale. Ori, dacă lăsăm ca a noastră casă să se umple de resturile din care mâncăm, ne vom confrunta cu tot felul de nenorociri. Cine nu va arunca ceea ce nu este bun va trăi cu tot felul de greutăți.

Ceea ce contează acum este de a ne supune Dumnezeului nostru. Până la urmă, suntem templu locuinței Sale. Astfel, putem rămâne fără El dacă nu Îi slujim Lui. Fă-ți acum analiza adânc în inimă și, de găsești ceva ce Scripturile interzic, să nu stai să te gândești de două ori, ci să scapi imediat de acel lucru. Cel Preaînalt te va ajuta să analizezi totul pentru ca să rămâi numai cu ceea ce este încuviințat de El.

Zi de zi, trebuie să ne analizăm și să lăsăm deoparte tot ceea ce ne împiedică în drumul credinței. Fii atent la glasul Duhului Sfânt, căci El îți va arăta la ceea ce trebuie să renunți, fiindcă sarcina Lui este de a te călăuzi în toate cele. Cine crede în ceea ce Domnul spune Îi vede slava Lui. Scapă de tot ceea ce îți cauzează vreo stricăciune.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!