Mesajul zilei

15/04/2021 - RĂSCUMPĂRAREA CARE ESTE ÎN ISUS

Şi sunt socotiţi neprihăniţi, fără plată, prin harul Său, prin răscumpărarea care este în Hristos Isus.

Romani 3.24

Din cauza păcatului comis de Adam și Eva, eram pierduți pe vecie și fără nicio condiție de a ne schimba destinul. Osânda ce atârna peste noi era aceea că ne vom petrece veșnicia într-o cumplită suferință. Însă, datorită sacrificiului pe care Isus l-a făcut prin moartea Sa pe cruce, reușim să obținem dreptul de a fi parte din această înviere, care este lucrarea desăvârșită de la crearea lumii.

Există o singură condiție de a ne bucura de înviere: să fim socotiți neprihăniți. Deși asta înseamnă că vom fi neprihăniți, ca și cum nu am fi păcătuit niciodată, nu este greu să dobândești asemenea binecuvântare. În ceea ce privește pe Domnul, datoria pe care o aveam a fost plătită de El; iar în ceea ce ne privește, este necesar să ne convertim și să primim pe Isus drept Mântuitor. Născându-ne din nou și întărindu-ne în credință, destinul nostru va fi Împărăția Cerurilor.

Dumnezeu nu Se uită la păcatul nostru, căci știe că a fost trist și teribil. El Se uită la Fiul Său răstignit, ce ia asupra Lui toate păcatele, bolile și toate celelalte suferințe. De fiecare dată când diavolul se duce înaintea Celui Preaînalt pentru a ne acuza, Domnul ne vede acoperiți de sângele lui Hristos pe Calvar și, în același timp, Se uită la viitorul nostru.

Domnul a trimis pe singurul Său Fiu să sufere în locul nostru pentru ca să fim iertați, și ne-a răscumpărat. Cei ce se opun Adevărului și nu se bucură de această lucrare unică și de neegalat nu își primesc partea din moștenirea binecuvântată ce ne va însoți în veci de veci. Cei neprihăniți în Hristos sunt curățați din toate punctele de vedere.

Odată făcuți neprihăniți, nu mai avem nicio condamnare. Odată cu învierea, suntem văzuți de acuzator ca și cum nu am fi greșit niciodată, căci nu reușește să vadă în noi nicio greșeală. Într-un anumit fel, și Domnul ne vede astfel, numai că în mod pozitiv, fiindcă știe că acum suntem nevinovați, fără greșeală și, în același timp, fiii Săi iubiți. Cei mântuiți sunt gata de a trăi în Isus pe vecie.

Participând la lucrarea desăvârșită a harului sfânt – învierea – suntem iertați și curățați de toate greșelile. Aici sunt incluse vindecarea tuturor bolilor, izbăvirea de orice viciu, cât și pacea, belșugul și o viață liniștită. Învierea a scăpat umanitatea de atacurile vrăjmașului.

În sfârșit, merită de amintit că învierea în Isus Hristos face ca să fim demni de a participa la viața veșnică, fără a ne mai întoarce să slujim vreodată diavolului. Bine este că toate acestea sunt adevărate și pot lucra pentru tine în acest moment. Nu mai plăti nici un preț pentru a trăi liniștit, fiindcă Isus a plătit cu propriul sânge un preț mare pentru eliberarea ta.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!