Mesajul zilei

16/04/2021 - ÎNȚELEPCIUNEA LUI NABUCODONOSOR

Am găsit cu cale să fac cunoscute semnele şi minunile pe care le-a făcut Dumnezeul cel Preaînalt faţă de mine.

Daniel 4.2

Omul care a cucerit Ierusalimul și i-a distrus zidurile a dus poporul lui Dumnezeu în robie în Babilon. Nelegiuirea lui a fost mare, dar a trecut printr-un moment de înțelepciune și a slăvit pe Domnul. De fapt, acest om a fost folosit drept pedepsitorul unui popor ce avea totul pentru a fi luat de exemplu de umanitate, dar s-a lăsat folosit de vrăjmaș căzând în același păcate ca cele ale noroadelor ce au stăpânit înainte peste Canaan.

Sunt mulți oameni care și-au văzut apropiații primind binecuvântări, dar nu au recunoscut slava Celui Preaînalt. Parcă li s-a acoperit ochii de o pojghiță ce îi face să nu distingă adevărul și, de aceea, sunt mereu înșelați de cel rău. Nesupunându-se voinței sfinte, vor avea mult de suferit în această lume și, apoi, în cea veșnică.

Nu este nimic mai onorabil decât să aduci Domnului Slava pe care El o merită. Până la urmă, pe lângă faptul de a ne fi făcut după chipul și asemănarea Sa, El a realizat lucrarea de înviere, în care a trebuit să renunțe la singurul Său Fiu pentru a ne înlocui, murind în locul nostru. Cu toate acestea, din cauza unui duh rău ce înșeală pe mulți oameni, aceștia nu-și dau seama că este de cuviință să slăvești pe Isus, care este trimis de Cel Preaînalt.

Cunosc diferite exemple și, probabil, și tu știi oameni care au trecut prin greutăți, au fost aproape de moarte, dar, din mila sfântă, cererile le-au fost auzite și îndeplinite de Domnul. Cu toate acestea, după ce au scăpat și au devenit mai puternici, nu au zis nici măcar un simplu mulțumesc. Ce nu va fi de ei în Ziua Judecății ? Aceștia vor mărturisi Adevărul, dar va fi prea târziu.

Amintește-ți bine și cântărește lucrurile și vezi dacă Dumnezeu nu a fost bun cu tine. Este foarte posibil să ai toate motivele de a-I datora un mare mulțumesc. Dar oare tu ai făcut asta? Nu fi precum cei smintiți ce nesocotesc Cuvântul, care ne-a făcut. Într-o bună zi, când situația lor va fi foarte neplăcută, vor striga cu disperare îndurarea sfântă. Astăzi este o zi specială pentru tine ca să-ți găsești înțelepciunea.

Ceea ce Dumnezeu a făcut pentru tine este un semn că El are mult mai multe de realizat pentru binele tău. Mulțumirea ta Îl va bucura întotdeauna pe Domnul care îți va dărui tot mai mult. Nu te mulțumi cu ceea ce ai primit, căci El are un număr infinit de lucruri bune de realizat în viața și prin mijlocirea ta. Crezând în Cel Preaînalt, nu vei ieși niciodată în pierdere.

Fățarnicul Nabucodonosor a avut toate motivele de a lăuda pe Dumnezeu și, fără îndoială, și tu le ai. Începe chiar acum să cauți pe Domnul, căci, găsindu-L, viața ți se va schimba în așa o măsură încât te vei simți una din persoanele cele mai fericite din lume. Tu nu te-ai născut dintr-o întâmplare, ci din voia deplină a lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!