Mesajul zilei

17/04/2021 - O ZI CE NU VA FI NICIODATĂ DATĂ UITĂRII

Acest început al semnelor Lui l-a făcut Isus în Cana din Galileea. El Şi-a arătat slava Sa, şi ucenicii Lui au crezut în El.

Ioan 2.11

Trecuseră treizeci de ani de când Fiul lui Dumnezeu se afla pe Pământ. În tot acest timp, El, care avea să creeze toate lucrurile, nu realizase încă nivio vindecare. Astfel, într-o zi, când a primit de la Tatăl porunca de a începe lucrul pentru care El venise, Isus a cerut cu calm și hotărâre la o petrecere de nuntă să se umple cu apă șase pahare, să se ia puțin din lichid și să fie dus maestrului de cerimonii.

Gustând, maestrul a exclamat: ”E vin de cea mai bună calitate”. Ceea ce Isus face în viața noastră și pentru noi este mereu de cea mai bună calitate. Însă, trebuie să fim atenți, căci, de îndată ce Domnul ne binecuvântează, demonul intră în acțiune pentru a ne convinge de faptul că ceea ce primim nu va dura prea mult. Ori, darul dat de Dumnezeu nouă nu ne va fi luat niciodată, fiindcă tot ceea ce El ne dă este definitiv (Romani 11.29).

Minunea pe care Hristos o face pentru tine este începutul unei serii de minuni ce nu va înceta niciodată dacă vei rămâne tare în crdință. Oricare ți-ar fi nevoia și lupta, și oricât de grea ar părea rezolvarea unei probleme, odată ce hotărăști să primești binecuvântarea, roagă-te pentru ca Dumnezeu să-ți vorbească și, atunci, dă ascultare propovăduirii Cuvântului sau la ceea ce simți când citești Biblia, fiindcă, de îndată, îți va fi arătată calea mântuirii.

Cel Preaînalt vrea să-Și arate slava tuturor celor pe care El îi primește drept fii. Cine hotărăște să nu se implice prea mult în lucrarea lui Dumnezeu încetează de a se bucura de lucrul cel mai bun pe care Creatorul, Acela ce știe toate lucrurile, îl are pentru el. În ziua în care ți se va da revelația slavei sfinte, oricât de mică, viața ți se va schimba într-o asemenea măsură încât te vei simți cu totul realizat.

Când Mântuitorul începe să lucreze în viața noastră, slava Lui ne este revelată și nu este lucru mai important de făcut decât să crezi în El. Uneori, fără să ne dăm seama, lăsăm pe vrăjmaș să ne convingă asupra faptului că am primit tot ceea ce Domnul ar putea face pentru noi. Astfel, facem să înceteze lucrările sfinte în viața noastră. Trebuie să facem un singur lucru : să alergăm spre premiul chemării de sus al lui Dumnezeu (Filipeni 3.14).

Nu lăsa ca cel rău să-și folosească armele, căci acestea te vor îndepărta de planurile Tatălui. Dacă ai siguranța că Domnul a fost Cel ce ți-a adus inspirația, fii tare și nu te lăsa amăgit de vreun sentiment că ai acționat din emoție sau precipitat. Nu întotdeauna minunea are loc după cum ne închipuim, ci potrivit legii sfinte.

Iosif a trebuit să fie vândut în Egipt ca rob pentru a ajunge acolo unde Dumnezeu a vrut. Din această cauză, nu da nici cea mai mică importanță sentimentului de smerenie de sine ce-ți vine în inimă. Diavolul știe că mulți nu vor rezista de vor fi umiliți, nesocotiți sau înrobiți. Ziua în care Cel Preaînalt ți-a vorbit prin Cuvânt nu poate fi niciodată uitată.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!