Mesajul zilei

18/04/2021 - DUMNEZEU ÎȚI ÎNTĂREȘTE CUVÂNTUL

Dar întăresc cuvântul robului Meu şi împlinesc ce prorocesc trimişii Mei; Eu zic despre Ierusalim: ‘Va fi locuit’ şi despre cetăţile lui Iuda: ‘Vor fi zidite iarăşi şi le voi ridica dărâmăturile’.

Isaia 44.26

Oricât de mult ar făgădui Domnul că este cu noi, că ne aude rugăciunile și că ne întărește cuvântul, sunt oameni care nu permit ca El să facă toate acestea. Fără îndoială, păcatul a pus stăpânire pe mulți fii ai lui Dumnezeu. Nu toți îl practică în mare măsură, însă au lăsat ca diavolul să-și facă cuib în inima lor și, astfel, trăiesc la fel de slăbiți în credință precum cei rătăciți ce nu cunosc pe Isus.

Din ziua în care Isus a spus: S-a isprăvit! (Ioan 19.30), stăpânirea diavolului asupra noastră a luat sfârșit și, astfel, cei ce s-au convertit în Isus au început să fie oameni cu un potențial imens în cuvintele lor. Însă, cum nu se izbăvesc de ispite și trăiesc gândindu-se la ceea ce nu este drept – judecându-i pe ceilalți și, în anumite cazuri, mințind și înșelând – determină, dar nu se întâmplă nimic.

Încă de pe vremea lui Solomon (de când au trecut 3000 de ani_, Domnul a spus : dacă poporul Meu, peste care este chemat Numele Meu, se va smeri, se va ruga şi va căuta Faţa Mea, şi se va abate de la căile lui rele, îl voi asculta din ceruri, îi voi ierta păcatul şi-i voi tămădui ţara (2 Cronici 7.14). Așadar, ceea ce se vede peste tot este dorința de a câștiga mai mult și de a-și satisfice dorințele cu orice preț; astfel, credincioșii încetează de a-și întări cuvântul.

Cu Isus, totul a fost diferit, căci El credea în ceea ce Tatăl Îi spunea, nu cădea în păcat și nici nu se dădea leneviei. Așadar, de fiecare dată când cel rău venea ca să-I facă vreo stricăciune – fie în natură, fie în oameni – El alunga răul și totul revenea la normal. Astfel, Tatăl putea face prin mijlocirea Lui toate minunile Sale, făcând ca mulțimile să-L urmeze. Aceasta este taina ce ne va face să participăm la lucrările sfinte.

Adevăratul rob își va avea cuvântul întărit de Cel Preaînalt. A fi rob al lui Dumnezeu înseamnă să-I păzești poruncile, fără să-ți fie frică de amenințările vrăjmașului. Dumnezeu nu uită de nimeni care Îi face voia. Când cel mântuit poruncește ca cel rău să iasă din cineva (inclusiv din propria ta viață), diavolul bate în retragere. Ai reușit tu oare să-ți vezi poruncile păzite ?

Cei ce slujesc Domnului trăiesc în sfințenie. Pentru ei, chiar dacă totul dă greș, cuvântul nu va da. Dacă ar fi trimiși într-un loc pustiu pe Pământ, acesta va deveni în scurt timp o frumoasă grădină. Acești oameni sunt hotărâți în ceea ce au de făcut și, pentru nimic în lume nu ar lăsa pe vrăjmaș să intervină în lucrarea pe care o fac pentru Cel Preaînalt. Robii lui Dumnezeu sunt mărturii puternice ale lui Hristos în lume.

Ce ar fi să faci un legământ cu Tatăl ceresc, încredințându-I tot ce ai și ce ești? În același timp, făgăduiește că te vei strădui să te duci acolo unde El te trimite ca un rob adevărat.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!