Mesajul zilei

19/04/2021 - SUNTEM POPORUL LUI DUMNEZEU

Căci tu eşti un popor sfânt pentru Domnul, Dumnezeul tău, şi Domnul, Dumnezeul tău, te-a ales ca să fii un popor al Lui dintre toate popoarele de pe faţa pământului.

Deuteronom 14.2

Nu este posibil să existe creștini care să-și dorească o viață mizeră, plină de vicii și păcate. Cu toate acestea, asta putem vedea întâmplându-se cu mulți dintre ei. Ei nu dau atenție locului pe care Domnul li l-a dat, care este plănuit să dăinuie veșnic, și cad în păcat, devenind robii diavolului. Vrăjmașul poate face asta cu cel mântuit dacă acesta cade în ispită. Dar de ce să îngădui asta celui rău?

Am putut observa asta în viața lui Iov, care a avut presimțirea că, într-o bună zi, va fi lovit de soarta rea, și așa s-a întâmplat. Ori, suntem poporul sfânt, ales de Domnul, și, de aceea, nici o dorință de-a lui Satana nu ne poate atinge. Dacă te ajunge vreo lance încinsă a vrăjmașului, atunci tu singur ești de vină. Cei ce nesocotesc alegerea făcută de Domnul devin slabi înaintea ispitelor și, astfel, sunt atinși.

Vrăjmașul a reușit să convingă pe mulți că pentru ei situația va fi din cele mai proaste. De fapt, aceștia se lasă folosiți de Satana și, în loc de a cere iertare lui Dumnezeu, ascultă de minciunile iadului. Ia bine seama: am fost aleși pentru a sluji drept exemplu că merită toată osteneala de a fi în Domnul, dar suntem noi oare? Cu toții trebuie să verificăm zi de zi cui ne supunem.

Facem parte din poporul Domnului în această lume a răutății, înșelăciunii și necurăției. Nu este posibil să fim suficient de proști pentru a-l rușina pe Dumnezeul nostru, dar suntem. Cum cineva care aparține Tatălui, nu ca un lucru oarecare, ci ca propriul Său popor, se poate lăsa stăpânit de diavol? Prietene, începe-ți acum rugăciunea și asigură-te că nu ai deschis poarta răului.

Este bine să verifici dacă ai trăit ca poporul ales al Domnului; dacă nu te-ai bucurat de această mare binecuvântare, întoarce-te imediat la Dumnezeu. Locuind în adăpostul Celui Preaînalt, te afli sub ocrotirea Lui. Astfel, nici un rău nu ți se va întâmpla și nicio urgie nu se va apropia de cortul Său (Psalmi 91.1,10). Dacă demonii au reușit să te facă să suferi, a venit momentul să le pui capăt și să începi să fii exemplul lui Dumnezeu.

Nu te lăsa amăgit: dacă cel rău a pus stăpânire pe tine, dacă a reușit să împiedice ca visele să-ți devină aievea, aceasta este fiindcă nu i te-ai opus și, în același timp, ai gânduri necurate și diabolice în inimă. Ca rob al lui Dumnezeu, trebuie să îngădui ca Domnul să te călăuzească și să te folosească întru slava Lui.

Mâine poate fi prea târziu. Astăzi este ziua în care să afli mântuirea și celelalte binecuvântări pe care El le-a pregătit pentru cei ce Îl iubesc cu adevărat. Dumnezeu îți dă prilejul de a te schimba, ce Îi vei spune oare? De vei lua hotărârea cea potrivită, mâna sfântă va lucra pentru tine și prin mijlocirea ta. Spune Domnului dacă asta este ceea ce vrei.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!