Mesajul zilei

21/04/2021 - CÂND DARURILE NOASTRE SUNT O BINECUVÂNTARE

Atunci, darul lui Iuda şi al Ierusalimului va fi plăcut Domnului, ca în zilele cele vechi, ca în anii de odinioară.

Maleahi 3.4

Maleahi a fost folosit pentru a arăta nevoia pregătirii duhovnicești. Ori, dacă asta nu este făcut, darul nostru nu va fi primit înaintea Domnului. Dacă trăim în prezența sfântă, vom simți ceea ce Dumnezeu vrea de la noi. Uneori, El ne cere să ne dedicăm lucrării Sale; alteori, binelui cuiva, sau a chiar al nostru. Însă, de nu suntem curați, nu vom putea sta înaintea Lui.

Diavolul a lucrat în toate locurile și chiar în viața celor ce fac parte din Trupul lui Hristos. Astfel, sunt mulți cei ce cad în adulter, purtându-se necinstit și, astfel, excluzându-se de la mântuire. Acești oameni nu sunt conștienți de primejdia ce îi pândește ; până la urmă, numai cine va continua până la capăt va fi mântuit. Cei iresponsabili spun că Domnul nu va fi foarte exigent la întoarcerea Sa, dar Cuvântul susține asta.

În cel dintâi verset, proorocul începe vorbind despre Dumnezeu, pe care Îl căutăm, și despre Solul Legământului, pe cere ni-L dorim. El va veni la timpul Său. Când trimisul va fi pregătit calea, Acela pe care Îl căutăm și dorim va veni. Însă, în același timp, ne avertizează că nimeni nu va putea îndura ziua venirii Sale. Numai cei cu hainele curate și cu untdelemn în candele vor reuși.

Fără hainele mântuirii, nimeni nu va rezista să rămână înaintea Lui. El este precum focul topitorului, ce curăță aurul și argintul pentru a-i scoate impuritățile. De asemenea, El este ca leșia înălbitorului, ce albește toate hainele murdare (Maleahi 3.2). Mântuiții trebuie să fie acoperiți cu mantaua neprihănirii pentru a îndura încercările ce vor veni. Lupta este grea, iar cine nu va fi pregătit va fi biruit.

Nu putem merge numai duminica la biserică și, apoi, să trăim ca cei păcătoși. Trebuie să ne aflăm în continuă comuniune cu Dumnezeul nostru, pentru a ne curăți de orice păcat, începând cu dorințele și gândurile noastre, și până la lucrările pe care le facem. Fără sfințire, nimeni nu va vedea pe Domnul (Evrei 12.14) ca Răscumpărător. Pregătirea ne este în cale și, fiecare zi, trebuie să ne purtăm crucea – povara – și să Îl urmăm.

Așadar, darul lui Iuda și al Ierusalimului va fi primit. Contează câtuși de puțin biserica la care te duci. Oriunde s-ar afla în Iuda – Împărăția lui Dumnezeu – sau Ierusalim – capitala – unde bisericile sunt mai active, ceea ce contează este dacă te cureți prin Solul Legământului. Cei ce doresc venirea Domnului trebuie să se sfințească.

Dumnezeu vrea ca poporul Lui să nu facă loc vrăjmașului, ci să se poarte față de el cu severitate. Orice om care intră în vorbă cu diavolul va fi întinat, fiindcă este foarte viclean și dăunător. Dacă nu te afli înaintea prezenței sfinte, atunci a sosit momentul de a căuta sfințirea desăvârșită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!