Mesajul zilei

22/04/2021 - MAI MULT DECÂT ÎNDATORAȚI

Și mai erau şi nişte femei care fuseseră tămăduite de duhuri rele şi de boli: Maria, zisă Magdalena, din care ieşiseră şapte draci.

Luca 8.2

După ce Isus a lecuit pe femeia cu scurgere de sânge și a înviat pe fata lui Iair, El umbla din cetate în cetate și din sat în sat, vestind Evanghelia Împărăției lui Dumnezeu. În fiecare zi, tot mai multe minuni aveau loc, iar asta făcea ca și mai mulți oameni să caute pe Învățător. Fiecare om care era vindecat, povestea ce i s-a întâmplat și ducea credința adevărată altora. Fie ca și creștinii de azi să realizeze asemenea apostolie!

Ucenicii mergeau cu Isus și, auzind cuvintele Sale și văzându-L folosit pentru izbăvirea celor tulburați, vindecarea celor bolnavi și mântuirea tot poporului, învățau ceea ce, în anii viitori, vor avea nevoie pentru a împlini chemarea sfântă. Lucrarea pe care o avem de făcut este aceeași pe care Isus o făcea; însă, nu totdeauna aceasta este îndeplinită. De ce oare ne irosim puterea ce ne-a fost dată?

La Isus mergeau multe femei care fuseseră lecuite de duhuri rele și boli. Când o lucrare este făcută așa cum Domnul a învățat, rezultatul este că mulți oameni sunt izbăviți de duhuri necurate și lecuiți de boli. Când Împărăția lui Dumnezeu ajunge într-un loc, duhul rău este dat afară. Însă, de vom învăța numai lucruri legate de religie, Cel Preaînalt nu va putea lucra.

Sunt mulți indivizi care se află sub stăpânirea și asuprirea diavolească din cauză că nu-și cunosc drepturile. Dacă Adevărul nu le este învățat, nu vor fi izbăviți, chiar de se duc la biserică. Credința pentru lucrările sfinte vine prin auzirea propovăduirii Cuvântului lui Dumnezeu (Romani 10.17). Numai Cuvântul lui Isus aduce poporului izbăvirea. Nu există înlocuitor pentru adevărata Evanghelie a Împărăției Cerurilor. xx

Femeile despre care vorbește Luca au fost lecuite grație Cuvântului pe care-L auzeau; în ceea ce-i privește pe ucenici, aceștia umblau cu Învățătorul. Era mai mult decât o îndatorire, era o adevărată apostolie. Această renaștere este ceea ce sufletul meu dorește să vadă peste tot. A venit vremea de a înceta să fim religioși, căci oamenii au nevoie să fie adepții Scripturilor.

Cei ce și-au însușit-O au ajutat la realizarea lucrării. Acest lucru trebuie repetat și astăzi. Lucrarea este mare și există mii de oameni care pleacă la cele veșnice în fiecare zi fără a fi mântuiți. Dacă amânăm, mulți se vor pierde. Dar dacă mergem acolo unde sunt și ducem adevăratul mesaj, vom vedea repetându-se în mijlocul nostru aceleași minuni care s-au întâmplat în vremea slujirii lui Isus.

Aceste femei nu au urmărit pe Mântuitor doar pentru a-I mulțumi, ci au primit și misiunea de a ajuta la răspândirea Bunei Vestiri și au ajuns la cea mai înaltă poziție pe care o poate atinge omul. În acest drum, au învățat în fiecare zi să folosească puterea lui Dumnezeu. Fără îndoială, izbăvirile lor au fost inspirate de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!