Mesajul zilei

24/04/2021 - STRĂDUIEȘTE-TE PENTRU CE ESTE MAI BUN

Ura stârneşte certuri, dar dragostea acoperă toate greşelile.

Proverbele 10.12

Răutatea nu este nimic altceva decât o lipsă de dragoste pentru Cuvânt. Pentru cei răi, ceea ce spune Dumnezeu nu este la fel de important pe cât pretinde El că este (Psalmi 36.1). Unii dintre ei susțin că se tem de Cel Preaînalt, dar nu-L respectă ca atare. Mulți se străduiesc pentru binele comun și, în unele cazuri, chiar se lipsesc de confort, bunuri și propria lor viață, astfel încât alții să poată trăi bine.

Omenește vorbind, cei răi impresionează prin lucrurile pe care le-au descoperit. Progresul științei, crearea de echipamente moderne și dedicarea față de ceilalți sunt schimbări care, nu putem nega, sunt bune. Dar, defectul celor răi este de a nu recunoaște Persoana Creatorului, de a nu I se supune sau de a-I sluji. De fapt, ei nu știu că ceea ce produc fără ajutorul sfânt nu are niciun beneficiu pentru viața veșnică.

Mulți se dedică prea mult studiilor pentru a învăța și a ajuta omenirea să trăiască mai bine. Acest lucru se întâmplă în mai multe ramuri ale științei care, în toate sectoarele sale, sunt impresionante și necesare. Dar de ce să vă gândiți doar să aflați ce a făcut Creatorul și să nu încercați să-L cunoașteți, deoarece El a dat naștere tuturor lucrurilor.

Cei răi nu înțeleg că descoperirile lor sunt de valoare numai în lumea pământească; în viața veșnică, acestea nu folosesc la nimic. Pentru că nu sunt atenți la ceea ce spune Dumnezeu, nu recunosc că trebuie să se nască din nou, ca să nu se piardă pentru totdeauna. Chiar dacă s-au dedicat mult să ajute la ușurarea durerii celorlalți, fără a se naște din nou, vor avea multe suferințe în veșnicie (Ioan 3.3).

Cei care învață să aibă încredere în dreptatea sfântă și să folosească puterea pe care Domnul le-a pus-o la dispoziție sunt izbăviți de moarte - firea lui Satana. Știm că vrăjmașul este cauza tuturor relelor, pentru că el a fost cel care a înșelat primul cuplu. Nedorind să învețe căile lui Dumnezeu, cei răi se împiedică de orice și, într-o bună zi, vor cădea în prăpastia fără fund. Numai când va fi prea târziu își vor da seama că au disprețuit viața.

De ce să trăim într-un mediu în care stăpânește împărăția răului? Oricine aparține Domnului învață ce înseamnă să iubești, să te bucuri de lucrurile bune și să nu ai pe cel rău lucrând în viața ta (Romani 8.28). Pierde mult cine nu aude Adevărul; altfel, el nu ar fi robul firii sale viclene și rele.

Pe măsură ce toți oamenii se străduiesc să învețe ceea ce a descoperit Știința, cei care s-au născut din nou trebuie să facă tot posibilul pentru a afla despre dreptatea sfântă. Acest efort nu este mental sau fizic, ci spiritual. Întru slava Celui Preaînalt, cei mântuiți au judecata sfântă care lucrează pentru ei și, în Isus, sunt chiar judecata lui Dumnezeu.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

 

Rugăciune

Domnul să fie cu voi!