Mesajul zilei

25/04/2021 - CUM SĂ FACI LUCRAREA LUI DUMNEZEU

În adevăr, Evanghelia noastră v-a fost propovăduită nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfânt şi cu o mare îndrăzneală. Căci ştiţi că, din dragoste pentru voi, am fost aşa printre voi.

1 Tesaloniceni 1.5

Oricine se naște din nou are obligația de a face lucrarea lui Dumnezeu, ducând Evanghelia la cei rătăciți. Această lucrare nu poate fi realizată oricum, ci în după modelul biblic. Dacă sunteți sub îndrumarea Domnului, cei rătăciți vor simți că mesajul este adevărat, venind de la Cel Preaînalt. Deci, când va înțelege că mesajul are putere, îl vor dori din toată inima. Succesul creștinului depinde de puterea pe care o folosește.

Evanghelizarea bazată pe argumente ar trebui evitată - trebuie să predicăm doar Cuvântul, care vorbește de la sine. Spunând ceea ce ni s-a întâmplat crezând în Isus, îi putem impresiona pe mulți până la lacrimi; totuși, aceasta nu înseamnă că Dumnezeu a provocat o astfel de emoție. Dacă nu simți de la El că ar trebui să-ți împărtășești experiențele, să nu vorbești niciodată despre ele. Cea mai bună mărturie este de a face cunoscut mesajul pe care Cel Preaînalt ți l-a poruncit să-l vestești.

Ceea ce determină un om să se convertească nu este exact ceea ce spunem noi, ci ceea ce Duhul Sfânt vorbește inimii sale în timp ce predicăm. Nu trebuie să încercăm să-l impresionăm cu argumente logice, deoarece mesajul Evangheliei este unic și desăvârșit în același timp. Pe lângă această înțelegere a Scripturilor, ceea ce toată lumea are nevoie să audă și să vadă este puterea sfântă la lucru, vindecând, izbăvind și transformând vieți.

Acordați atenție la faptul că lucrarea trebuie făcută în Duhul Sfânt și sub îndrumarea Lui. Nu putem aduce foc străin la altar, așa cum au făcut Nadab și Abihu, cel puțin numai dacă nu vrem să murim (Levitic 10.1). Faptul este că oamenii folosiți de Domnul au mai mult succes decât cei care folosesc trucuri pentru a face prozeliți. Isus a spus că cel născut din carne este carne și acesta nu este bun de nimic (Ioan 3.6; 6.63).

Evanghelizarea trebuie să fie realizată cu claritate și teamă, întrucât altfel nu va exista lucrarea sfântă. Cel Preaînalt nu lucrează acolo unde există ceva mistic, argumente ale înțelepciunii umane, viclenie sau alte subterfugii. Atât mesajul, cât și exemplul nostru trebuie să se apropie de perfecțiune; prin urmare, cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru semenii noștri este să le ducem mesajul pe care Domnul ni l-a dat.

Lucrarea trebuie făcută serios, folosind doar o doctrină sănătoasă – cea care se găsește în Biblie. Dacă nu vom face așa, nu-i vom câștiga pe cei rătăciți. Este necesar să înțelegem că nu trebuie să schimbăm modelul biblic pentru nimic în lume. Dacă suntem în comuniune cu Domnul, succesul nostru va fi evident, la fel cum a fost cu cei care au slujit lui Dumnezeu în vremurile biblice.

Scopul tău este să-l câștigi pe cel rătăcit; prin urmare, nu lua în considerare nici o agresiune verbală sau chiar fizică, deoarece diavolul poate folosi pe cineva pentru a te pune în afara planului sfânt. Dă întotdeauna celor însetați un cuvânt de încurajare și fii mijlocitor pentru cel pe care Domnul ți-l pune în cale. Înțelege că misiunea ta este de a face ca dragostea lui Dumnezeu să fie înțeleasă și primită.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!