Mesajul zilei

26/04/2021 - PLATA PĂCATULUI

Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.

Romani 6.23

Avertismentele biblice, precum și exemplele de oameni care au suferit din păcat, trebuie luate în serios. Mulți au suferit, iar alții chiar s-au pierdut, pentru că nu au înțeles Trupul Domnului - Cuvântul Său. Cei care se lasă amăgiți de ispite și nu se pocăiesc nu sunt iertați de Cel Preaînalt. Astfel, drept consecință, ei nu vor intra în Împărăția lui Dumnezeu și, atâta timp cât sunt aici, vor fi bătuți și chinuiți.

Cuvântul vorbește despre necinstea practicată de antreprenori, dar nici nu dă voie lucrătorului de a se purta necorespunzător. Biblia declară că cei care și-au obținut în mod fraudulos averea sunt corupți, iar hainele lor vor fi mâncate de molie (Iacov 5.2). De aceea, a venit timpul să se plângă și să se jelească pentru acțiunile lor nesăbuite. Tot ceea ce este luat de la alții este folosit înaintea lui Dumnezeu pentru dreptate, care se va face.

În bunătatea Sa, Tatăl permite ca omul să sufere în timp ce se află aici pe Pământ. Motivul unei astfel de purtări este pentru ca acesta să se convertească, să părăsească calea rea ​​și să se izbăvească de osânda veșnică pe care ar putea să o primească. Dumnezeu ne dă ocazia de a ne păstra Cuvântul pentru a scăpa de suferința care va veni, atâta timp cât nu există pocăință, cât și de chinurile veșnice.

Există un demon specializat în a-i ispiti pe oameni să nu asculte de ceea ce Domnul a hotărât. Această ființă malefică îi face să se răzvrătească împotriva poruncilor sfinte, făcându-i să se împotrivească și să lupte pentru un scop pe care Dumnezeu nu li l-a dat. Cei care nu se supun Celui Preaînalt sunt precum vrăjitorii, iar cei care se împotrivesc sunt precum cei păcătoși și idolatri, care vor cunoaște a doua moarte (Galateni 5:20, 21).

Păcatul adulterului, de exemplu, provoacă suferință celui care l-a comis. Pentru cel ce a comis adulter, nimic nu funcționează, chiar dacă are condiții bune de trai pentru a se bucura de sănătate și viață. În Biblie, cei necredincioși în căsătorie erau omorâți cu pietre. În zilele noastre, cei care au căzut în acest păcat, dar nu s-au căit​​ și nici nu s-au dus la soț pentru a se mărturisi și a se împăca cu el, primesc tot mai multe pietre. Adevărul este că, dacă nu se împacă imediat cu persoana trădată și cu Domnul, într-o bună zi vor fi nimiciți pentru totdeauna.

Există persoane care nu și-au dus până la capăt fapta, dar au atins părțile intime ale celor ce nu le sunt parteneri în viață, iar rezultatul a fost că mâna duhovnicească le-a fost tăiată. Aceștia, fără pocăință sinceră, chiar dacă se roagă corect, nu vor mai primi răspuns, deoarece nu mai au capacitatea de a opera în lumea duhovnicească. Cu toate acestea, dacă vor să fie auziți și folosiți din nou de Dumnezeu, trebuie să-și caute iertarea, sau vor continua să fie acei ciungi lipsiți de duhovnicie.

Știm că, astăzi, există o campanie puternică împotriva homofobiei în întreaga lume. Fără a intra în miezul problemei, ce este destul de complexă, părerea mea este că nimeni nu ar trebui să sufere pentru opțiunile lor. Cu toate acestea, Cuvântul spune că atunci când doi oameni de același sex se culcă ca și cum ar fi soț și soție, cu siguranță vor fi nimiciți (Leviticul 20.13).

 

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!