Mesajul zilei

27/04/2021 - LIMBA CEA DULCE

Limba dulce este un pom de viaţă, dar limba stricată zdrobeşte sufletul.

Proverbele 15.4

Este foarte important să ai un limbaj sănătos în orice moment; cu toate acestea, acest lucru este posibil numai atunci când vorbim potrivit Cuvântului Domnului. Dacă vorbirea noastră nu este în concordanță cu revelația sfântă și cu înțelegerea dată de Dumnezeu cu privire la ceea ce a stabilit El, nu va exista lumină în noi și, în consecință, nu vom vorbi niciodată hotărât și cu putere. Când vorbim conform Adevărului, simțim pacea și puterea sfântă.

Nici un trimis al Domnului nu poate vorbi diferit de Cuvântul Său. Aceasta este o marcă care îi deosebește pe cei pe care El ni-i trimite de cei care își propun doar să facă ceva pentru El. Ori, Cel Preaînalt va ridica și trimite întotdeauna pe cineva să facă ceea ce este pe placul Lui. Cine vrea să facă ceva pentru Tatăl ceresc trebuie să caute credința ce îi va veni în inimă atunci când va auzi Scripturile (Romani 10.17).

Domnul Isus cunoștea puterea cuvintelor și, prin urmare, pentru ca Cuvântul Său să înfăptuiască ceea ce Tatăl dorea, El vorbea numai ceea ce i se spunea. Trebuie să fim atenți de ceea ce spunem, pentru că nu putem scorni ceva și să ne așteptăm ca Dumnezeu să fie de acord. Ori, cine nu vorbește potrivit celor poruncite de Cel Preaînalt, nu a fost trimis de El și, prin urmare, Domnul nu are nicio făgăduință față de un astfel de om.

Pavel a garantat că mesajul pe care l-a predicat era Cuvântul credinței (Romani 10: 8). Apostolul a folosit ceea ce au scris slujitorii lui Dumnezeu. Prin poruncă sfântă, au înregistrat sfaturile Domnului, ca și cum ar fi întâmplări ce aveau să vină. Întrucât a fost însărcinat să transmită mesajul Evangheliei, Pavel a știut că trebuie să predice Cuvântul care aduce credință, același cu cel propovăduit de Hristos.

Nu avem cum continua să încercăm, până nu aflăm ce vrea Domnul să facem. În înțelepciunea Sa, El dezvăluie acest lucru inimilor celor care vor folosi înțelegerea Bibliei. Deci, atunci când este luminat și, în același timp, înțelege că este vorba de mesajul ce trebuie transmis, cu frică și tremur (Efeseni 6.5), sub ungerea Duhului Sfânt, creștinul trebuie să fie îndrăzneț pentru a îndeplini ceea ce i s-a poruncit.

Limba curată nu întărește gândurile omului, nici ale altora, nici ale tale proprii. La slujirea Cuvântului, când expuneți ceea ce credeți, gândiți sau doriți, faceți ceea ce au făcut fiii lui Aaron, Nadab și Abihu, când au dus foc străin înaintea Domnului și, din acest motiv, au fost uciși (Levitic 10.1, 2). Să aveți întotdeauna o limbă dulce, ce va fi ca un pom al vieții din care veți culege fructele de care aveți nevoie.

Chiar dacă ești sigur că un ascultător al predicii tale este cauza răului, nu lăsa ca dușmanul să te ispitească pentru a include un mesaj de-al tău în vorbele pe care ți le-a dat Dumnezeu, pentru ca mesajul sfânt să nu fie trunchiat. Dacă se întâmplă asta, chiar dacă ești conștient de modul în care are loc binecuvântarea, fiind o limbă stricată, sufletul îți va fi zdrobit.

 

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!