Mesajul zilei

28/04/2021 - TURNÂND VIN NOU ÎN PLOSCĂ NOUĂ

Curând după aceea, Isus umbla din cetate în cetate şi din sat în sat şi propovăduia şi vestea Evanghelia Împărăţiei lui Dumnezeu. Cei doisprezece erau cu El şi mai erau şi nişte femei care fuseseră tămăduite de duhuri rele şi de boli: Maria, zisă Magdalena, din care ieşiseră şapte draci, Ioana, nevasta lui Cuza, ispravnicul lui Irod, Susana şi multe altele, care-L ajutau cu ce aveau.

Luca 8.1-3

Dacă urmăm exemplul dat de Domnul Isus, nu va trebui să încercăm să reformăm nicio organizație religioasă. Nu există nicio îndrumare de la Dumnezeu în Biblie despre lupta pentru păstrarea numelui unei biserici. În Rai, nu vor ajunge religiile cu bunurile lor, ci oamenii născuți din nou. Acest lucru ne arată că dragostea pentru Domnul trebuie să fie mai mare decât cea pentru numele lăcașului confesional pe care-l frecventăm.

Vedeți, nu predic neascultarea conducerii bisericii. De fapt, apostoliile ridicate de Domnul ce continuă să-I slujească, conform Scripturilor, sunt păzite și ocrotite de El (Psalmi 97.10). Cu toate acestea, atunci când Cel Preaînalt cheamă pe cineva să facă o lucrare nouă, din cauză că actuala biserică nu ține cont de sfatul sfânt, un astfel de om trebuie să-și amintească faptul că vinul nou trebuie pus în ploscă nouă.

Isus nu a ales pe niciunul dintre discipolii Săi din grupul preoțesc al iudaismului. El a chemat oameni obișnuiți, precum femeile descrise de Luca, să-L ajute la evanghelizare. Imaginați-vă dacă un preot ar fi fost ales apostol! Ar fi fost oare în dezacord cu Domnul cu privire la mesajele Sale? Este foarte probabil să fi fost așa. Cum Învățătorul ne-a dat un exemplu în toate, este bine să-l urmăm și pe acesta.

Maria Magdalena, care făcea parte din grupul Său, era posedată de șapte draci. Numai Dumnezeu știe ce făcea această femeie înainte de a fi izbăvită și mântuită. Cu toate acestea, mai pe urmă, ca o nouă creatură, a putut urma „caravana” Învățătorului și ajuta la lucrare. Toți cei care au avut o viață greșită, dar care au fost mântuiți și chemați de Domnul la apostolia Sa, pot fi folosiți de Cel Preaînalt.

Mulți candidați la apostolie sunt înălțați la o astfel de poziție dintr-o motivație umană și, în unele cazuri, demoniacă. Acești oameni vor aduce o mărturie teribilă și, în plus, vor putea fi cauza pentru care mulți să se rătăcească și să nu vrea niciodată să asculte de Domnul. Este inevitabil să vină prilejurile de păcătuire, dar vai de cel prin care vin (Matei 18.7)! Slujitorii lui Dumnezeu trebuie să fie izbăviți cu desăvârșire.

Dacă ai un păcat în inimă despre care ai spus că nu-l vei mărturisi niciodată, ai dorințe păcătoase foarte puternice și, din când în când, le și practici, caută ajutorul unui om în Dumnezeu. Nu lăsa pe diavol să te stăpânească în continuare.

Din Maria Magdalena Isus a scos șapte draci. Dacă ar fi rămas și unul singur în inima ei, un astfel de duh rău ar fi fost stăpânul vieții ei, iar ea i s-ar fi supus. Trebuie să fii izbăvit cu totul pentru a nu fi folosit de diavol, ci de Domnul.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!