Mesajul zilei

29/04/2021 - CU ACEEAȘI MONEDĂ

Aşa a vorbit Domnul oştirilor: Faceţi cu adevărat dreptate şi purtaţi-vă cu bunătate şi îndurare unul faţă de altul.

Zaharia 7.9

Porunca Domnului fusese dată. Izraeliții știau ce aveau de făcut, dar nu au procedat după cum li s-a poruncit. La fel se întâmplă astăzi cu mulți creștini care se lasă înșelați de ispită; astfel, vrăjmașul i-a slăbit, făcându-i să ducă o viață de supunere față de capriciile celui rău. Tot ceea ce vine de la diavol nu este bun de nimic și trebuie respins imediat.

Dumnezeu ceruse poporului Său să facă judecata adevărată. Ori, judecata făcută de om, după Legea Adevărului, este falsă. Chiar dacă procesul legal ar fi fost efectuat cu strictețe, faptul că legea omului nu este supusă celei a Domnului și nu ia în considerare cauza care duce pe cineva la fapta greșită - asuprirea lui Satana -, ceea ce, în general, este hotărât de tribunal nu este sentința corectă.

Judecata adevărată nu este menită să-l pedepsească pe om, ci pe demonul care l-a făcut pe cel nechibzuit să-i facă voia. Omul ce nu și-a primit izbăvirea nu va cunoaște niciodată pe Dumnezeu și, prin urmare, nu va acționa niciodată în conformitate cu legile Scripturii. Oricine este în Domnul trebuie să se pregătească pentru a fi folosit de El în același mod în care a fost Isus. Fiul Celui Preaînalt făcea judecata potrivit adevăratei dreptăți - revelația Cuvântului (Ioan 7,24).

Unul dintre exemplele în care Hristos a făcut adevărata judecată a fost în sinagoga din Capernaum. Timp de 18 ani, o fiică a lui Avraam a fost asuprită de Satana. În fiecare zi, coloana vertebrală i se încovoia și mai mult. În bisericile noastre, dacă suntem atenți, vom vedea oameni pe care diavolul îi afundă tot mai mult în groapa suferinței. Totuși, după modul în care Iisus a izbăvit-o pe acea fată, acest fel de oameni pot fi izbăviți de El.

Când nu folosim autoritatea care ne-a fost dată asupra întregii puteri a diavolului, încetând de a izbăvi pe văduve, pe orfani, pe străini și pe săraci de neliniștea lor, sau avem intenții rele în inimile noastre față de ceilalți, atunci greșim cu totul. Drept urmare, suntem găsiți vinovați la fel de mult ca duhurile rele. Cei care nu păzesc porunca sfântă vor trebui să dea seama de neglijența lor (Ieremia 48.10).

Nu este drept să-ți întărești inima ca pe un diamant. Oricine face acest lucru va vedea că a nesocotit Cuvântul care l-ar putea izbăvi. Cine nu respectă porunca sfântă nu va acționa ca un rob al Domnului și, prin urmare, nu va folosi puterea sfântă pentru a-i izbăvi pe cei asupriți. Procedând astfel, acest om își va da seama că nu a fost un lucru bun să întoarcă spatele lui Dumnezeu. Este important de știut că cine își închide urechile le închide și pe cele ale Celui Atotputernic.

Este drept să auzi cuvintele Domnului Oștirilor trimise de Duhul Său. Acestea sunt scrise în Biblie. Să știi că cine le nesocotește se va confrunta cu mânia necruțătoare a Celui Atotputernic în ziua Judecății și, atâta timp cât se răzvrătește, nu va avea decât de suferit. Disprețul pe care îl arăți lui Dumnezeu va face imposibil ca El să te poată ajuta la necaz.


În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!