Mesajul zilei

30/04/2021 - JUDECATA ADEVĂRATĂ

Când chema El, ei n-au vrut s-asculte. De aceea, nici Eu n-am vrut s-ascult când au chemat ei, zice Domnul oştirilor.

Zaharia 7.13

Este o mare nebunie să nesocotim puterea pe care o avem în rugăciune. Aceasta, pe lângă faptul că ne împiedică să ne bucurăm de binecuvântările Domnului, Îi întristează inima. În planul Său pentru viața fiecăruia dintre copiii Săi, Cel Preaînalt a planificat că să nu lipsească nimic. Cu toate acestea, dacă nu urmăm sfaturile Lui, puterea Sa nu poate lucra pentru noi. Astfel, de ce oare să nu-ți folosești autoritatea, dacă te va izbăvi de suferințele tale?

Lupta binelui împotriva răului nu încetează; în fiecare moment, vrăjmașul planifică ceva împotriva noastră. Dacă ne încredem în Cuvânt, nu ne vom confrunta cu nicio problemă; cu toate acestea, dacă nu reușim să credem în El și să îndeplinim ceea ce ni s-a dat ca poruncă, vom fi vulnerabili la atacurile vrăjmașului. Drumul nostru în credință a fost conceput pentru a fi lin și desăvârșit.

Domnul nu mai are nimic de-a face cu dreptul de a trăi bine și de a ne bucura de tot ceea ce Isus a realizat pentru noi prin moartea Sa. Tatăl nostru nu trebuie să lupte cu diavolul pentru a obține ceea ce ne aparține, și nici noi nu trebuie să facem asta. Trebuie doar să rezistăm ispitelor și ele vor fugi de la noi (Iacov 4.7). Trebuie să luăm în stăpânire ceea ce ne-a fost pregătit și dat.

Promisiunea lui Hristos că orice vom determina în Numele Său ni se va face este a noastră; apoi, pentru că a ieșit din gura Lui, nu există nici o modalitate de a o desface sau anula. Oricare ar fi răul care ne atacă, putem cere, în Numele Mântuitorului nostru, ca cel rău să plece de îndată ce va lupta împotriva vieții noastre. Porunca noastră dată în Numele lui Isus este la fel de puternică precum cea pe care Domnul a dat-o personal.

Oricine nu ține seama de sfaturile Domnului - ceea ce Biblia numește strigătul Său - într-o bună zi, când va avea nevoie, va striga și nu va fi auzit. Aceasta este o lege duhovnicească care se va împlini întotdeauna. Deci, ai grijă ca asta să nu se întâmple cu tine. Fără îndoială, diavolul va face totul pentru ca tu să comiți nebunia de a nu auzi poruncile lui Dumnezeu, pentru că astfel nici tu nu vei fi auzit.

Pe de altă parte, fiind un împlinitor al poruncilor sfinte, să nu-ți fie teamă de a-ți exercita autoritatea și de a cere vrăjmașului să înceteze imediat de a te hărțui sau ataca. Slujitorilor ascultători nu le va lipsi niciodată ajutorul Domnului, căci Dumnezeu este credincios. Dimpotrivă, rugăciunile celor care nu acordă atenția cuvenită poruncilor sfinte nu sunt recunoscute. Așadar, de ce un om cu minte la cap ar înceta de a se supune Celui Atotputernic?

Ceea ce aflăm în această lecție este adevărata îndrumare cerească. Așadar, fii un elev exemplar și apoi vei vedea că Cel Preaînalt este Realizatorul promisiunilor Sale. Cel mai bine este să nu te afli niciodată în afara planului sfânt; astfel, putem fi siguri că nu vom înceta niciodată de a fi auziți.

 

În Hristos, cu dragoste.

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!