Mesajul zilei

01/05/2021 - DREPTATEA ȘI JUDECATA SUNT MAI PLĂCUTE DECÂT JERTFELE

A face dreptate şi judecată, este mai plăcut Domnului decât jertfele.

Proverbele 21.3

Pentru că este Tatăl nostru și pentru că dorește întotdeauna binele celor ce cred în El, Domnul ne învață ceea ce este mai bun. Niciuna dintre învățăturile Sale nu trebuie risipită, nici măcar cea mai neînsemnată. Cu toate acestea, dacă nu urmărim ce spune Biblia, ne va fi ușor să greșim. Pe de altă parte, nu există nici cea mai mică posibilitate de a greși dacă ascultăm de sfaturile sfinte. Cei care urmează Cuvântul lui Dumnezeu vor avea mereu reușită.

Există oameni care trăiesc postind, făcând rugăciuni și alte penitențe, pentru că nu știu că există o cale mai bună și mai roditoare. Pentru aceștia, dacă nu-și înroșesc genunchii, dacă nu răgușesc din strigat și nu petrec multe ore gemând în rugăciune, cred că nu vor fi auziți sau ajutați. Cu toate acestea, nu asta ne învață Cuvântul. El ne spune că trebuie să învățăm Adevărul.

Unul dintre cele mai importante sfaturi ale Dumnezeului nostru este acela de a face întotdeauna dreptate. Trebuie, în orice moment, să luptăm ca nicio lucrare a diavolului să aibă loc în viața noastră sau a celor care ne cer ajutorul. Acest lucru este atât de ușor de realizat încât este suficient să urmezi Cuvântul ca lege. Ceea ce spune Cel Preaînalt va aduce belșug întotdeauna.

Un alt sfat sfânt deosebit de important este să judecăm totul cu dreptate. Pentru nimic în lume să nu trunchiezi adevărul; dacă o vei face, nu vei avea parte de prezența lui Dumnezeu în viața ta. A judeca cu dreptate înseamnă că nu poți fi niciodată de acord că diavolul are dreptate să asuprească o viață. Ori, dacă cineva spune că crede în Isus și cere ajutorul Său în rugăciune, el trebuie să fie ferm în îndeplinirea lucrării așa cum Învățătorul ne-a învățat.

Ceea ce spune Tatăl este adevărul. Cine crede în promisiunile Sale și se lasă învățat de Învățător va vedea că a se supune Lui și a-I respecta poruncile sunt fapte cu rod, care fac un mare bine. Scriptura declară că nu există lipsuri în viața celor ce și-au propus să facă voia Celui Preaînalt. Dar, chiar de faci voia sfântă, iar situația nu este bună, este bine să te analizezi și să vezi dacă nu ești în păcat sau dacă cunoști Cuvântul.

În întreaga istorie a omenirii, nu am găsit nicio dovadă că cei care au crezut în Domnul și I-au păzit poruncile Lui au fost vreodată lipsiți de ajutorul puterii sfinte. Adevărații slujitori ai Celui Preaînalt sunt binecuvântați și au succes. Dimpotrivă, oamenii care se dăruiesc trupului și nu respectă poruncile nu vor avea răspuns la rugăciuni. Cei care îl urmează pe Isus sunt întotdeauna călăuziți în triumf.

Toate acțiunile noastre au fost înregistrate în cartea lui Dumnezeu, până chiar și gândurile noastre cele mai ascunse și intențiile tăinuite din inimile noastre se află aici. Domnul îi consideră nevinovați pe cei care, pentru că nu cunosc Cuvântul, nu au făcut ceea ce este drept; însă, cei care nu au ascultat și nu au respectat poruncile sfinte nu vor avea nicio scuză pentru faptele lor nesăbuite.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!