Mesajul zilei

02/05/2021 - DUHUL PROSTIEI

Ca un spin care vine în mâna unui om beat, aşa este o vorbă înţeleaptă în gura nebunilor.

Proverbele 26.9

Există un duh rău care lucrează în spatele fiecărei probleme. În cazul prostiei, diavolul face în unii oameni același lucru pe care îl face alcoolul cu beția. Când este beat, omul poate apuca un băț plin de spini și, chiar dacă se va tăia, nu va simți nimic pentru că este „anesteziat” de băutură. Fără îndoială, nebunia cât și alte defecte, sunt cauzate de duhurile rele. Acest rău poate fi tratat cu medicamente sau pur și simplu scos de cineva cu credință.

Cum poate un om să fie atât de nesăbuit încât să lase pe alții să-i folosească trupul? Prostul nici nu-și închipuie că, într-o bună zi, asta va servi drept scuză pentru a nu se putea căsători, a nu găsi un loc de muncă sau chiar a nu certa pe un copil care greșește. Rușinea poate să nu se arate ani întregi, dar într-o zi va veni. La unii oameni, păcatul este aflat în această viață, dar la alții, va fi revelat numai la Judecata de apoi.

Oricine este stăpânit de un duh al întunericului poate fi izbăvit dacă întâlnește pe cineva plin de Duhul Sfânt și cu credință. Asupritul nu trebuie niciodată să-și ascundă greșeala, ci să se mărturisească celui care slujește cu adevărat Domnului, pentru ca să-și exercite autoritatea în Hristos și să-l izbăvească. Când Cel Preaînalt lucrează, este ușor să-l alunge pe demon, din cauză că acesta este îngrozit de focul care arde peste tot.

Un alt exemplu de asuprire a diavolului este în cazul celor care consumă droguri - inclusiv băuturi alcoolice. Numai fiind posedat de o ființă rea și vicleană, cineva s-ar lăsa înșelat, pierzându-și mintea. În momentul în care o persoană se află sub influența drogurilor, poate lua decizii care îi vor provoca stricăciuni sau comiterea unei infracțiuni, cauzând vătămări sau moartea cuiva.

Misiunea noastră este de a propovădui Evanghelia – Buna Vestire despre faptul că diavolul a pierdut bătălia. Trebuie să spunem tuturor că este ușor să trăiești bine, să nu te supui celui rău, să fii vindecat de boli și slăbiciuni, să prosperi și să te bucuri de toate binecuvântările. Avem Numele lui Isus pentru a izbăvi pe oricine. Prin urmare, trebuie să anunțăm acest lucru tuturor și, în același timp, să ne exercităm autoritatea. Cei care cred vor veni și vor fi mântuiți.

Dacă scoatem prostia din proști, aceștia vor deveni la fel de normali ca orice om care nu a avut o astfel de problemă. Creștinii trebuie să se convertească și, crezând în ceea ce spune Biblia, să se ducă peste tot în lume pentru a izbăvi pe cei asupriți de Satana. Sfânta Scriptură spune că noaptea aproape a trecut și ziua este aproape (Romani 13:12); de aceea, nimeni nu trebuie să stea sub jugul celui rău.

Ceea ce facem pentru acești micuți, am fi făcut și pentru Domnul Isus. Aceștia trebuie să iasă din asuprirea duhovnicească care îi ține în robie, flămânzi, goi și însetați. Deci, asumați-vă locul în Hristos și izbăviți pe cei care nu mai pot îndura groaznica asuprire. Odată mântuită și izbăvită, toată lumea va trăi liberă, fericită și împlinită. Asta depinde numai de noi.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!