Mesajul zilei

03/05/2021 - ÎNȚELEPCIUNEA VINE DE LA DUMNEZEU

Dacă vezi un om care se crede înţelept, poţi să ai mai multă nădejde pentru un nebun decât pentru el.

Proverbele 26.12

Există o ispită care face ca mulți copii ai lui Dumnezeu să nu fie considerați demni de lucrarea sfântă, și anume aceea de a se crede înțelepți, fără ca Domnul să le fi deschis înțelegerea pentru a desluși Scripturile. Această atingere a Celui Preaînalt trebuie căutată cu prioritate de cel ce dorește să aibă succes în viață. În același timp, este necesar să stai de veghe pentru ca demonul nebuniei să nu aibă pe om în mâinile sale.

Adevărul este că orice om, chiar și cel mai învățat din orice ramură a științei, nu poate vedea nici măcar un milimetru mai departe de propria vedere. Prin urmare, nimeni nu ar trebui să nesocotească ceea ce Domnul îi arată în Cuvânt, iar acesta este principiul înțelepciunii. Cine se străduiește să mediteze, să observe și să se roage în legătură cu ceea ce le-a atras atenția în Scripturi va înțelege ceea ce face cu adevărat diferența.

Lucrurile se întâmplă, mai întâi, în lumea duhovnicească și numai apoi se manifestă în realitate. La fel este și cu păcatul, bolile și alte situații, bune sau rele. De la Dumnezeu, niciodată nu va veni vreun lucru rău, iar de la cel rău, niciodată ceva bun. Singura certitudine pe care omul o poate avea în această lume este de a avea încredere în ceea ce spune Biblia. În Cuvântul Domnului, nu există nici măcar o singură greșeală, neînțelegere sau îndrumare greșită.

Nu crede și nu răspândi niciodată ceea ce crezi că este o descoperire. Singurul mesaj care trebuie transmis este cel biblic, pentru că este Cuvântul Aceluia care ne-a făcut și ne dorește binele. Dacă oamenii și-ar da un mic răgaz pentru a gândi că „nu de religie avem nevoie, ci de Cuvântul Creatorului tuturor lucrurilor”, atunci ar fi la un pas de a se izbăvi de toate lucrările rele care îi înconjoară.

Când cineva simte că nu are înțelepciunea necesară pentru a depăși lucrurile rele care îl înconjoară, se află în locul potrivit pentru a ieși din lumea sa mărginită ca să se strămute în Împărăția largă a lui Dumnezeu. Dacă îți lipsește înțelepciunea, roagă-te la Domnul să-ți dea acest dar minunat. Aceasta este una dintre promisiunile pe care El le-a făcut oricărui om care nu mai vrea să fie înșelat și nici folosit de diavol (Proverbele 2.6).

Există nebuni care vor fi vindecați și vor deveni buni conducători. Cu toate acestea, este foarte greu să vindeci sau să aduci înțelepciune cuiva care se crede înțelept. Acest fel de om nu dă lui Dumnezeu dreptul de a-i dezvălui adevărata cale și, prin urmare, chiar dacă strigă să fie binecuvântat, nu va reuși. Chiar și așa, Cel Preaînalt vrea să-l binecuvânteze.

Dacă, la un moment dat, ai crezut că ești stăpân pe tine însuți, că nu ai nevoie de nimeni, nici măcar de Dumnezeu, atunci nu ți-ai făcut decât rău în tot acest timp. Însă, dacă acum îți recunoști nimicnicia și te duci să ceri iertare Domnului, El te va ajuta fără îndoială. Apoi, luând calea cea bună, vei ști că vei deveni un biruitor.

 

În Hristos, cu dragoste,

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!