Mesajul zilei

04/05/2021 - SFATUL PRIETENESC

Cum înveselesc untdelemnul şi tămâia inima, aşa de dulci sunt sfaturile pline de dragoste ale unui prieten.

Proverbele 27.9

Printre spusele revelate de Biblie, există comori ascunse. Domnul Isus ne-a spus să cercetăm Scripturile, fiindcă mărturisesc despre El (Ioan 5.39). De fapt, Cuvântul lui Dumnezeu aduce mărturie și despre noi toți. Pe măsură ce citim Biblia, trebuie să o facem cu mare atenție, deoarece în timpul lecturii, Domnul ne vorbește. Revelațiile pe care le primim din Cartea Sfântă sunt mesaje și porunci pe care ni le dă Tatăl.

Untedelmnul este unul dintre simbolurile Duhului Sfânt și una dintre misiunile Sale este de a ne dezvălui tot ce s-a spus în Ceruri. Prin urmare, cu cât suntem mai conectați să înțelegem mesajul lui Dumnezeu, cu atât mai bine. Cu toate acestea, deși suntem conștienți de ceea ce putem realiza prin Scripturi, nu le acordăm întotdeauna atenție și, prin urmare, pierdem mult. Bine este să fim mereu atenți pentru a nu irosi momentul revelației.

Răspunzându-ne la cererea noastră de a lucra spre binele nostru, prin înțelepciunea Sa și Cuvântul Său, Domnul ne spune ce să facem. Cu toate acestea, dacă nu acordăm atenție revelației Sale, vom pierde cel mai bun sfat de la Cel care știe totul. Oricât de mult am cere binecuvântarea, nu o vom primi. Prin urmare, să nu disprețuiți niciodată ceea ce vă spune Tatăl ceresc, pentru că în revelație se află puterea ce vă va aduce succesul.

Tămâia este slava pe care o aducem Domnului și ne umple de o veselie extraordinară. Puținul în viață ne este la fel de benefic precum lăudarea lui Dumnezeu. Faptul că Cel Preaînalt ne îndeamnă să-L lăudăm nu înseamnă că El este avid de proslăvire, ca și cum ar fi o ființă căreia îi place să fie lingușit – căci, El face asta pentru binele nostru. Pe măsură ce îl lăudăm pe Dumnezeu, ne izbăvim pentru a-L auzi. Adevărata laudă vine de la Tatăl ceresc în marea adunare și îi ajută pe cei care participă la ea.

În momentul în care ne bucurăm de atingerea Duhului Sfânt cu dorința de a-L lăuda pe Domnul, veselia ne cuprinde inimile și acest lucru dovedește că Isus a venit la noi. Ori, când Mântuitorul ne vizitează, El vine nu numai să ne vadă sau să ne salute, ci și să ne rezolve problemele. Profitați la maximum de prilejurile în care inima vă este veselă cu venirea lui Isus și împliniți-vă cu desăvârșire.

Când vă duceți la un bolnav, nu folosiți aceleași cuvinte ca cele ale oamenilor, ci cuvintele lui Dumnezeu, și vei vedea că și inima lui se va bucura. Astfel, îi vei fi dat un remediu bun, căci o inimă veselă este un bun leac (Proverbele 17:22). Dacă bolnavul continuă abătut, trupul i se va slăbi și mai mult și, atunci, nu va putea rezista răului.

Cu o inimă veselă, fața bolnavului – duhul său - se va însenina (Proverbele 15.13). Cu alte cuvinte, acesta va avea puterea de a lupta cu suferința sa. Fă totul pentru ca duhul suferindului să se bucure în Domnul. Dacă va suferi în continuare, va fi abătut și tocmai asta vrea vrăjmașul pentru a-și putea termina lucrarea în viața lui.

 

În Hristos, cu dragoste,

 

R. R. Soares

Rugăciune

Domnul fie cu voi!